Kojonkoski vakuuttaa: ”Suomeen tulee vielä mitali”

Mika Kojonkoski arvioi suomalaisten suorituksia Rion olympialaisissa, kun takana on ensimmäinen kisaviikko.

urheilu
Mika Kojonkoski
Mika KojonkoskiAOP

Kun olympialaiset alkavat olla pian puolivälissä, niin Suomen olympiajoukkueen johtajan Mika Kojonkosken mukaan suomalaisurheilijoilta on nähty paljon hyvää omaan tason nähden.

- Satu Mäkelä-Nummela oli ainoa, jolta olisi hyvänä päivänä voinut odottaa mitalia. Se jäi yhden kiekon päähän. Satu ampui hyvin, mutta ei päässyt kuuden parhaan joukkoon, jossa kaikki olisi alkanut uudestaan, Kojonkoski sanoo.

- Muuten Jenna Laukkasen kolme Suomen ennätystä, Oskar Kirmes erittäin reipas ote telinevoimistelusalissa, pöytätenniksessä Benedek Olahin voitto, Taru Kuoppa lähes SE-tulos jousiammunnan peruskilpailussa. Mielestäni nämä ovat olleet hyviä ja lupaavia tuloksia. Ei täällä mitään ydinräjähdyksiä tapahdu. Jos edesmainituilta urheilijoilta odotetaan mitalia, niin ne ovat pikkuisen epärealistisia odotuksia. Me voidaan toivoa aina. Onko se realismia. Se on se kysymys , Kojonkoski listaa.

- Mihin me voidaan vaikuttaa on ote ja ilmapiiri kisakylässä. Olen siihen erittäin tyytyväinen. Pieni mahdollisuus on urheilijoilla kaivaa itsestään esille. Meidän suoritukset maailman kovimpien urheilijoiden joukossa. Näen, että ne ovat olleet hyviä. Tietysti meidän pitää analysoida myöhemmin. Esimerkiksi uinnissa odotukset olivat kovempia. Jenna Laukkanen on selkeästi menossa eteenpäin. Ari-Pekka Liukkonen ja Matti Matsson eivät saavuttaneet sitä, mitä toivottiin.

Kojonkosken mukaan olympialaiset ovat vielä vahvasti kesken.

- Uskon vieläkin, että tulee hyvä tulos. Purjehduskilpailuissa on tullut pieniä pettymyksiä, mutta siellä on vielä hyvät mahdollisuudet. Paini ja yleisurheilu on vasta alkamassa. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet, hän sanoo.

Kyllä vai ei, tuleeko mitali?

- Kyllä tulee mitali, Kojonkoski päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat