Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaiskaksikolla vahva alku – Tenkanen tiukasti neljäntenä

Camilla Cedercreutz ja Noora Ruskola avasivat Rion olympiaregattansa vahvasti, vaikka 49er FX -luokka pääsikin vesille vasta viivästysten jälkeen.

purjehdus
Noora Ruskola (vas.) ja Camilla Cedercreutz.
Noora Ruskola (vas.) ja Camilla Cedercreutz.Vesa Koivunen/SPV

Vaikeat tuuliolosuhteet vaikeuttivat purjehtijoiden urakkaa Riossa perjantaina. Camilla Cedercreutz ja Noora Ruskolan 49er FX -luokka avasi olympiaregatan kahdella lähdöllä, vaikka ohjelmaan oli merkitty kolme lähtöä. Suomalaiskaksikon sijoitukseksi tulivat 7 ja 12, jolla se on kokonaissijoituksessa 10:ntenä.

- Olemme kolmatta kertaa nyt Riossa. Purjehduspaikka tuntuu jo tutulta kesän kahden leirin jälkeen ja meillä on ihan hyvin hajua olosuhteista. Hyvillä fiiliksillä lähdemme kisaan, suomalaiset totesivat Olympiakomitean tiedotteessa.

49er FX -luokassa purjehditaan lauantaina lähdöt 3-6 ja kaikkiaan lähtöjä purjehditaan 12 ennen mitalilähtöä. Heikoin starttien tuloksista pudotetaan tuloksista pois ja kymmenen parasta pääsee mitalilähtöön.

Laser radialissa purjehtiva Tuula Tenkanen on kahdeksan lähdön jälkeen edelleen hyvissä asemissa neljäntenä. Tenkanen sijoittui perjantain lähdöissä sijoille 14 ja 8.

Laser-luokassa purjehtiva Kaarle Tapper on kahdeksan lähdön jälkeen 23:nnella sijalla ja Finn-luokan Tapio Nirkko kuuden lähdön jälkeen 11:ntenä. Lontoon hopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén sen sijaan on menettänyt mitalisaumansa, mutta pääsi viimeisenä naisena RS:X-luokan lauantaiseen mitalilähtöön.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat