Shokkitappio sai tähtivahdin haukkumaan Ruotsin joukkueen: ”Pelkurilauma”

Naisten jalkapallossa koettiin Riossa todellinen sensaatio, kun Ruotsi pudotti kolme edellistä olympiakultaa voittaneen Yhdysvallat jatkosta. Yhdysvaltojen tähtimaalivahti Hope Solon oli vaikea sulattaa tappiota.

joukkueurheilu
Hope Solo
Hope SoloEPA

Naisten jalkapallossa on jaettu olympiakultaa historian aikana viisi kertaa, neljä kertaa näistä voittaja on ollut Yhdysvallat. Riossa Yhdysvaltojen joukkuetta ei nähdä ensimmäistä kertaa edes mitaleilla, sillä Ruotsi pudotti sen sensaatiomaisesti jatkosta puolivälierissä.

Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 1-1 ja Ruotsin sankariksi nousi Lisa Dahlkvist, joka laukoi ratkaisevan rangaistuspotkun. Ruotsi johti ottelua 1-0 ja pyrki tämän jälkeen enimmäkseen puolustamaan. Tämä ei miellyttänyt Yhdysvaltojen tähtimaalivahtia Hope Soloa.

- Minusta me osoitimme tänään taistelutahtoa. Nousimme maalin takaa-ajoasemasta. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta. Mutta minun mielestäni pelasimme pelkurilaumaa vastaan. Paras joukkue ei voittanut tänään, Solo laukoi Sports Illustratedille ottelun jälkeen ja valitti, ettei Ruotsi halunnut pelata hienoa jalkapalloa.

- Häviäminen on syvältä, olen todella huono siinä, hän tviittasi myöhemmin.

Ruotsin päävalmentaja Pia Sundhage, joka on aikoinaan valmentanut myös Yhdysvaltojen maajoukkuetta sekä Soloa, ei korvaansa lotkauttanut maalivahdin kritiikille.

- En välitä siitä paskan vertaa. Minä matkustan Rioon, hän matkustaa kotiin, Sundhage totesi Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

- Se oli oppitunti puolustuspelistä amerikkalaista hyökkäyspeliä vastaan. Se oli meidän mahdollisuutemme voittaa maailman paras joukkue. Se ei ollut kaunista, mutta paskaakos siitä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat