Hyppää sisältöön

Phelps vannoi: "Tämä oli tässä, en jatka enää uraani"

Michael Phelpsiä ei nähdä Tokion olympialaisissa 2020. Toisin kuin Lontoon kisojen jälkeen, tällä kertaa Phelps vakuuttaa pitävänsä kiinni lopettamispäätöksestään.

Michael Phelps. Kuva: EPA

Kaikkien aikojen olympiauimari Michael Phelps päättää uransa Rio de Janeiron olympialaisten jälkeen. Tosin hän ripusti uimalakkinsa naulaan myös Lontoon kisojen jälkeen neljä vuotta sitten. Nyt 27-kertainen olympiamitalisti vannoo kuitenkin pitävänsä kiinni päätöksestään.

- Olen pystynyt antamaan kaikkeni tälle lajille. 24 vuotta olen ollut mukana. Olen onnellinen siitä, miten asiat päättyvät, Phelps kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Phelps, 31, on voittanut Riossa neljä kultaa ja hopean. Hän on 22 kultamitalillaan kaikkien aikojen olympiaurheilija. Perjantain 100 metrin perhosuinti jää yhdysvaltalaislegendan viimeiseksi henkilökohtaiseksi matkaksi. Edessä on vielä lauantain 4x100 metrin sekauintiviesti.

- Olen valmis lopettamaan ja olen tyytyväinen siitä. Olen nyt paremmin mielin kuin neljä vuotta sitten. Olen valmis viettämään enemmän aikaa poikani Boomerin ja avovaimoni Nicolen kanssa. Tämä oli tässä, Phelps vakuutti.