Pokkisen kisablogi: Löytyihän se vihdoin, kisamakkara!

Rion olympialaista viimein löytynyt kisamakkara ei pärjännyt vertailussa Kuninkuusravien käristeelle, kirjoittaa Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen kisablogissaan.

urheilu
Rion kisamakkara
Eihän näin iloisen makkarakauppiaan ohi vain voinut kävellä.Yle / Panu Pokkinen

Oho

Vapaaehtoisia Rion tenniskentällä.
Rion vapaaehtoisia tenniskentällä.AOP

Suurkisat eivät onnistuisi ilman valtavaa talkoolaisten määrää. Täälläkin on töissä ruoka-, kisa-asu- ja akkreditointipalkalla varmasti tuhansia vapaaehtoisia. Keltaiset uniformutuulitakit hallitsevat katukuvaa kisapaikoilla.

Tai heidän pitäisi olla töissä. Joillakin kisapaikoilla nimittäin valtaosa talkoolaisista on ilmeisesti kadonnut saatuaan ilmaiset verkkarit ja kisapassin käteensä. Kätevää... Seurauksena työvuoroista puuttuu paljon väkeä ja hommat hidastuvat.

Harmillista tietysti niiden kannalta, jotka ovat vapaaehtoistöihin ilmoittautuneet sillä asenteella, että myös ajattelivat hieman auttaa.

Euron kisamakkara

Ja tässä se on - euron kisamakkara jauhopäällysteellä
Ja tässä se on - euron kisamakkara jauhopäällysteellä.Yle / Panu Pokkinen

Minulla on tänä kesänä ollut projekti: löytää täydellinen kisa- tai kesämakkara. Tuttaviani olen pitkin lomakautta ilostuttanut (?) kuvilla ja arvioilla makkaroista eri puolilta Suomea. Kymmenen oli maisteltu ennen matkaa Rio de Janeiroon.

Olympialaisissa kisamakkaroita ei ole kisapaikoilla silmiin osunut. Yleisurheilukansaan voi kuitenkin luottaa. Ei täytynyt astella kuin muutama askel stadionin ulkopuolelle, niin iloinen katukeittiö pysäytti. Tuttu ritinä ja auvoinen tuoksu pakottivat kaivamaan kuvetta.

Ja siinä se on! Kesän makkara numero 11, mallia Rio de Janeiro.

Kiitosta makkara saa edullisesta euron hinnasta, kesän iloisimmasta myyjästä ja myyntipisteen viereen järjestetystä mukavasta yleisurheilutapahtumasta.

Moitteen puolelle voidaan laskea sitten itse makkara. Vaikka pötkylällä oli kokoa ja näköä, makua ei tahtonut löytyä. Sinappia ei ollut tarjolla kyytipojaksi, vaan tikun päähän aseteltu käriste kuorrutettiin mauttomalla jauholla. Haalea lämpö ja jauhoinen maku pakottivat jättämään syönnin puolitiehen.

Tulipahan kokeilluksi. Kesän parhaan makkaran titteli pysyy yhä vankasti Kuninkuusravien hallussa.

Makkaran lisäksi kotoisaa tunnelmaa piisasi muutenkin. Joulupukki oli saapunut vierailulle Rio de Janeiroon olympialaisiin. Hän oli yksi Rio keskustassa eilen avatun Suomi-talon kolmestasadasta kutsuvieraasta.

Olympiakomitean yhteistyökumppaneiden kanssa kaupungin keskustaan avaama talo haluaa houkutella ihmisiä ja yrityksiä tutustumaan muun muassa suomalaiseen koulutus- ja cleantech-osaamiseen. Hyvä idea, jota monet maat ovat hyödyntäneet jo aiemmissa olympialaisissa.

Joulupukki kaappasi avajaisissa kainaloonsa myös kisoihin paikanpäälle saapuneen ulkoministeri Timo Soinin. Soini oli paikanpäällä myös Kuninkuusraveissa. Väitän, että jos ministeri olisi maistanut makkarat, niin Rion olympiastadionin kupeessa kuin Kunkkareissakin, arvio olisi sama kuin minulla.

Suositus

Tuula Tenkanen
Tuula Tenkanen on mitalituntumassa.AOP

Tuula Tenkanen on hivuttautunut kuin huomaamatta mitalituntumaan, kun jäljellä on enää kaksi varsinaista lähtöä ja tuplapisteet tuova mitalilähtö.

Suoritus on toistaiseksi suomalaisurheilijoista ehdoton kärki, vaikka Tenkanen itse pettyi kyyneleihin asti eilisten vaikeissa olosuhteissa purjehdittujen lähtöjen jälkeen.

Lauantaina siis Yle Puheen, Yle Femin tai Rio Areenan ääreen klo 19.15 alkaen. Tenkanen tarvitsee kaikkien kotikatsomoiden tuen. Peukut pystyyn lähetysten äärellä, samalla voi päästä seuraamaan taas yhden upean suomalaisen sankaritarinan syntymistä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat