Suora

  • Hiihdon Ski Classics kausikooste 2019 - 2020
  • Elävä arkisto esittää

New York Times: Jo Neuvostoliitolla oli valtiojohtoinen dopingohjelma vuoden 1984 olympialaisiin

New York Timesin mukaan Neuvostoliitto oli tehnyt valtiojohtoisen dopingsuunnitelman valmiiksi vuoden 1984 olympialaisiin.

urheilu
doping
EPA / Christian Brun

New York Times kertoo (siirryt toiseen palveluun), että Neuvostoliitolla oli valtiojohtoinen dopingohjelma vuoden 1984 olympialaisiin. Lopulta Neuvostoliitto kuitenkin boikotoi Los Angelesissa järjestettyjä olympialaisia.

Timesin uutisen mukaan fyysisen kulttuurin ja urheilun tutkimusinstituutti oli tarjonnut anabolisia steroideja Neuvostoliiton yleisurheilijoille.

Amerikkalaislehti siteeraa uutisessaan dokumenttia, jonka on allekirjoittanut tohtori Sergei Portugalov. Hän toimi pitkään valtiojohtoisen urheilulääketieteen tutkimuskeskuksen johtajana Neuvostoliitossa. Hän toimi myös Venäjän yleisurheiluliiton päälääkärinä.

Vuoden 1983 dokumentissa sanotaan myös, että erilaiset tiedot osoittavat Neuvostoliiton päävastustajien käyttävän edellämainittuja anabolisia steroideja ruiskumuodossa tulevissa olympialaisissa.

Timesin mukaan dokumentti saatiin entiseltä Neuvostoliiton yleisurheilumaajoukkueen lääkäriltä.

Aiemmin tänä vuonna kerrottiin Venäjän valtiojohtoisesta ja systemaattisesta dopingohjelmasta Sotshin talviolympialaisissa kaksi vuotta sitten.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat