Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Käsittämätöntä ylivoimaa: Farah kaatui, vastasi muiden taktikointiin ja voitti olympiakultaa

Britannian Mo Farahia yritettiin pysäyttää kaikin keinoin miesten 10 000 metrin juoksussa, mutta sinnikäs kestävyysjuoksija uusi olympiavoittonsa.

urheilu
Mo Farah.
AOP

Miesten 10 000 metrin kilpailussa muut yrittivät kaikkensa, mutta ensimmäisenä maaliviivalle ehti jälleen Ison-Britannian Mo Farah. Farahin, 33, voittaika oli 27.05,16.

Lontoon olympiavoittoaan puolustanut Farah nousi kärkeen hieman ennen kolmen kilometrin väliaikaa, kun porukan vauhti uhkasi hiipua hänen makuunsa liian hiljaiseksi.

Mutkia Farahin matkaan aiheutti kisan puolivälissä tapahtunut kaatuminen, jonka jälkeen hän joutui kuromaan juoksijoita uudestaan kiinni. Kenialaisjuoksijat jakoivat myös taktikoiden vetovastuuta matkan toisella puolikkaalla, mutta Farah seurasi vastustajiaan tiiviisti eikä päästänyt eroja syntymään.

Vuorollaan vauhtia lisäsivät etiopialaiset, mutta brittijuoksija hiipi iskuetäisyydellä valmiina hyökkäämään kiriin.

Viimeisellä kierroksella Kenian Paul Kipngetich Tanui teki ratkaisun ja yritti karata voittoon, mutta loppusuoralle käännyttäessä Farah puristi kenialaisen rinnalle ja nousi tuttuun tyyliinsä rinnalle ja voittoon. Tanui sinnitteli hopealle, ja pronssia vei Etiopian Tamirat Tola.

Farah jatkaa kultajahtiaan 5000 metrillä, jonka alkuerät juostaan keskiviikkona.

Rion uutiset, aikataulut ja ohjelmatiedot olympialaisten kisaoppaassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat