Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mäkelä sai finaalista hyviä kokemuksia: "Näin tämä pitää mennä – aina finaaliin ja yhä korkeampiin sijoihin"

Kristiina Mäkelä myönsi, että hänen kaikki paukkunsa menivät kolmiloikan karsintaan, mutta hän oli tyytyväinen saadessaan hyvän kokemuksen uransa ensimmäisestä olympiafinaalista.

urheilu
Rion olympialaiset: Kristiina Mäkelä 12. olympiafinaalissa!
Rion olympialaiset: Kristiina Mäkelä 12. olympiafinaalissa!
Kristiina Mäkelä
Kristiina MäkeläTomi Hänninen

Kristiina Mäkelän urakka naisten kolmiloikan finaalissa jäi vain kolmeen hyppyyn, sillä hänen pisin loikkansa 13,95 ei riittänyt kahdeksan parhaan joukkoon ja kolmennelle viimeiselle kierrokselle. Mäkelä oli finaalissa 12:s eli viimeinen. Hän myönsi, että karsintakilpailun onnistuminen – viides ennätystuloksellaan 14,24 – söi finaalin tulosta.

- Annoin kaikkeni karsinnassa ja huomasin, että pikkuisen olivat paukut loppu. Mutta tämä oli mahtava kokemus, Mäkelä sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Mäkelän ensimmäinen hyppy oli harmillisesti sentin verran yliastuttu, ja kolmanteen hyppyyn hän ponnisti kaukaa lankun takaa.

- Nyt oli huonompia loikkia kuin karsinnassa. Ensimmäinen oli paras loikkina, mutta toisessa tuli vastaponnari siihen viimeiseen (loikkaan), viimeinen tuntui ihan lössykältä ja jalat jäivät takapuolelle pyörimään.

Rion olympistadionilla tunnelmaa riitti ja Mäkelä sanoikin keskittyneensä siihen ja nauttineensa tästä paljon. Toisin kuin karsinnassa, finaalissa häntä ei enää jännittänyt.

- Näistä kisoista sain hyviä kokemuksia. Näin arvokisojen pitää kohdallani mennä: aina finaaliin ja sitten kokemuksen kautta yhä suurempiin ja korkeampiin sijoihin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat