Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Tuuli Petäjä-Sirén: "Puihinhan riskinotto tällä kertaa meni"

Suomalaispurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén päätti olympiaurakkansa kymmenenteen sijaan.

urheilu
Tuuli Petäjä-Sirén
Tuuli Petäjä-Sirén.EPA

Suomalaispurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén lähti sunnuntain RS:X-luokan mitalilähdössä matkaan sijalta kymmenen, ja purjehti maaliin samalla sijoituksella.

Ilta-auringon värjäämällä Rion rannalla Petäjä-Sirén myönsi, että kymmenes sija ei ollut se sijoitus, mitä hän lähti Riosta tavoittelemaan.

- Hieman laskeskelin, että jos olisin voittanut ja kaikki muut olisi hylätty, niin sitten olisin saattanut vielä nousta mitalikantaan. Että toisaalta siinä oli hieman mahdoton tehtävä noin niinkuin petrata kokonaisuutta, Petäjä-Sirén sanoi Yle Urheilulle suorituksensa jälkeen.

Hyvän lähdön jälkeen otetut riskit eivät kantaneet sunnuntain mitalikamppailussa hedelmää.

-Sain hyvän startin, mutta sitten olisi pitänyt jatkaa pidempään vasempaan laitaan. Kiersin ylämerkin heti pääjoukon perässä. Siinä tuli ehkä seuraava virhearvio, että en lähtenyt myötätuuliosuudella tarpeeksi vasempaan laitaan, ja ero venähti hieman pitkäksi.

- Toinen kierros oli hallittu tai ehkä jopa hieman epätoivoinen riskinhaku oikeasta laidasta. Sitten tietysti, jos tuuli olisi tämän iltatuulen tapaan tullut oikealta, niin sijoitukset olisivat saattaneet hyvinkin nousta. Mutta, kun en ollut ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä, niin ei sitten enää kannattanut varmistella, ja puihinhan riskinotto tällä kertaa meni.

Vaikka Lontoon olympialaisten hopeamitalisti ei Riossa saanut toisinnettua palkintosijoitustaan, ei purjehtija ollut tulokseensa tolkuttoman pettynyt.

- Loppuvalmistautumiseni oli tosi hyvä eikä sen puoleen olisi voinut tämän paremmin mennä. Mutta harmittavan lähellä se kärki nyt sitten kuitenkin oli. Vaikka sijoitus oli kymmenes, niin pisteissä eroa ei kuitenkaan ollut paljon mitään ennen tätä mitalilähtöä.

- Olen tyytyväinen, että pääsin kruunaamaan tämän olympiadin tähän mitalilähtöön. Siihen, että sijoittuu kymmenen joukkoon olympialaisissa, ei voi olla kauhean pettynyt. Vähän kuitenkin on hampaankolossa.

Pitkän kilpailu-urakan jälkeen väsymys luonnollisesti painoi urheilijaa. Katseet olivat jo kevyesti suunnattu kohti vuonna 2020 kilpailtavia Tokion kesäolympialaisia, mutta seuraavaksi vuorossa on kotimatka ja lepoa.

- Tokioon on nyt vielä neljä vuotta aikaa, että vähän keräillään tässä välissä, Petäjä-Sirén sanoi silmät kosteina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat