Video: Suomen mitali varma! Potkonen voitti maailman parhaan

Mira Potkonen on olympianykkeilyssä vähintään pronssimitalisti.

Rion olympialaiset: Suomen mitali varma! Potkonen voitti maailman parhaan
Rion olympialaiset: Suomen mitali varma! Potkonen voitti maailman parhaan

Maailman paras naisnyrkkeilijä, viisinkertainen maailmanmestari ja hallitseva olympiavoittaja Katie Taylor on lyöty, ja lyöjä on Suomen Mira Potkonen. 35-vuotias nyrkkeili itsensä mitaleille hajaäänituomiolla 2–1.

Aloituserä oli Potkoselle hyvä. Kaksi tuomareista antoi pistevoiton Irlannin Taylorille ja yksi Potkoselle. Toisen erän ensisekunneille Potkonen hyökkäsi voimallisella iskusarjalla ja sai kunnolla rikottua Taylorin ottelutavan. Toisen erän lopulla Taylor sai taas juonesta kiinni, mutta lopulta erän täydet pisteet tulivat tuomareilta Potkosen nimiin.

Kolmanteen erään Taylor sai vaarallisen paljon tilaa otella omaan tyyliinsä. Raisut vasurit osuivat Potkoseen perille. Erä tasoitti pisteitä ja päätöserään lähdettiin äärimmäisen tasaisessa tilanteessa.

Sisuuntunut Potkonen sai iskusarjojaan perille, kun taas Taylorin eivät löytäneet perille aivan niin selvästi. Erän loppua kohden Potkosenkin osumat alkoivat karata, mutta – ratkaisevat pisteet Potkoselle!

Mira Potkonen voitti perjantaina Lontoon olympialaisten pronssimitalistin, brasilialaisen Adriana Araujon. Potkosen ja Taylorin kome aiempaa kohtaamista ovat päätyneet Taylorin voittoon.

Potkonen on näin muodoin neljän parhaan sakissa ja kohtaa seuraavassa ottelussa Kiinan Junhua Yinin. Vaikka Potkonen häviäisi seuraavan ottelun, Suomeen tulee mitali. Pronsseja jaetaan olympianykkeilyn painoluokissa kaksi kussakin.

Potkosen ja Yinin välieräottelu mitellään keskiviikkona kello 20 Suomen aikaa.

Päivitetty kello 17.30: Seuraavan ottelun vastustajaksi on selvinnyt kiinalainen Junhua Yin.