Suora

  • Otepää, miehet
  • Ruhpolding, naisten yhteislähtö
  • Wengen, miesten pujottelu
  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Seiväsfinaalissa nähtiin sensaatiomainen jymypaukku

Varmaan kukaan ei olisi uskonut ennen miesten seiväsfinaalia, jos olisi sanottu, että Brasilian Thiago Braz da Silva voittaa olympiakultaa uudella olympiaennätyksellä. Da Silva paransi ennätystään finaalissa peräti kymmenellä sentillä. Katso kohokohdat finaalista kuvaa klikkaamalla!

urheilu
Rion olympialaiset: Miesten seipään finaalista tuli uskomaton näytös!
Rion olympialaiset: Miesten seipään finaalista tuli uskomaton näytös!

Ranskalainen Renaud Lavillenie näytti voittavan Rion olympiakisojen seiväsfinaalin näytöstyyliin, mutta brasilialainen Thiago Braz da Silva viritti uskomattoman tempun kotiyleisönsä edessä. Da Silva, jonka ennätys oli ennen maanantaita 593, hyppäsi olympiakultaa tuloksella 603. 22-vuotiaan brasilialaisen tulos on uusi olympiaennätys.

Kultamitali oli Brasilialle kisojen ensimmäinen yleisurheilusta.

Näytti, että ME-mies Lavillenie uusii neljän vuoden takaisen olympiakultansa, kun hän ylitti korkeuden 598 ensimmäisellään, mutta korkeuden 593 toisellaan ylittänyt da Silva otti hirmuriskin ja nosti riman korkeuteen 603. Brasilialainen limbosi täysin ensimmäisen yrityksensä, mutta ylitti korkeuden sensaatiomaisesti toisellaan. Lavillenie pudotti korkeudesta 603 kahdesti ja nosti riman korkeuteen 608, josta tuli ratkaiseva pudotus.

Viime vuoden Pekingin MM-kisoissa da Silva oli 19:s. Menestys ei ole kuitenkaan vierasta brasilialaiselle, sillä hän voitti nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2012. Hänen aikaisempi ennätyksensä ulkoradoilla oli viime vuonna Bakussa hypätty 592 ja sisäradoilla tänä vuonna Berliinissä hypätty 593.

Pronssia Riossa hyppäsi USA:n Sam Kendricks tuloksella 585. Kuaden tilastokakkonen oli todella lähellä ylittää korkeuden 593, mutta ei onnistunut.

Miesten seiväs, lopputulokset:

1) Thiago Braz Da Silva BRA 603 OE
2) Renaud Lavillenie FRA 598
3) Sam Kendricks USA 585

4) Jan Kudlicka CZE 575
4) Piotr Lisek POL 575
6) Changrui Xue CHN 565
7) Michael Balner CZE 550
7) Konstadinos Filippidis GRE 550
7) Daichi Sawano JPN 550
10) Shawnacy Barber CAN 550
11) German Chiaraviglio ARG 550

Pauls Pujats LAT ei tulosta

Suosittelemme

Tuoreimmat