Pesäpallotähti kutsuu Bahaman olympiavoittajan syöksyharjoituksiin Suomeen – ”Voin lähteä vaikka sinnekin opettamaan”

Vimpelin Vedon huippupesäpalloilija Sami Haapakoski odottaa puhelinsoittoa Bahaman Shaunae Milleriltä, joka syöksyi naisten 400 metrin olympiavoittoon Riossa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Kuva: Tomi Hänninen

Rion olympialaisten yleisurheilussa nähtiin kaksi pesäpallomaista syöksyä maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa. 

Ensin miesten 110 metrin aitajuoksun kolmannessa alkuerässä Brasilian Joao Vitor de Oliveira nousi lopussa lähes toivottamasta tilanteesta välieriin syöksymällä.

Jatkoa seurasi, kun naisten 400 metrin finaalin olympiakulta ratkesi pesäpallomaiseen syöksyyn maaliviivalla. Yhdysvaltojen viime vuoden maailmanmestari Allyson Felix oli ottamassa väkisin kiinni Bahaman Shaunae Millerin ja pääsi jo tämän rinnalle, mutta Miller lopulta syöksyi maaliin ja olympiavoittoon.

- Näköjään he ovat huomanneet suomalaisen pesäpalloilun. Ainakin viime yönä tartan oli märkä, jolloin se (syöksy) luistaa ihan hyvin. Se ei ole niin riskialtista kuin silloin, jos se olisi kuiva. Silloin saattaisi vähän tökätä, miesten Superpesiksessä pelaavan Vimpelin Vedon pesäpallotähti Sami Haapakoski sanoo.

Hän noteerasi ennen kaikkea Millerin upean syöksyn.

- Silloin ajattelin ensimmäistä kertaa, että siitäkin voi olla hyötyä ja se nopeuttaa maaliin tulemista. Hän meni selvästi edelle, ja kilpakumppani ei osannut odottaa, että hän voi syöksyäkin.

Oliko syöksy pesäpalloilijan silmistä katsottuna tehty oikeaoppisesti?

- Niin tarkasti en sitä analysoinut, mutta hän ainakin laskeutui mahalleen.

Pitäisikö Millerin tulla syöksyoppiin Suomeen tai muiden juoksijoiden?

- Mikä jottei. Kyllä se onnistuu.

Oletko valmis antamaan hänelle ja muille juoksijoille syöksyharjoituksia?

- Totta kai. Jos puhelu tulee, niin ilman muuta. Voin lähteä vaikka sinnekin opettamaan, Haapakoski innostuu.

Sami, syöksyisitkö itse tartanilla?

- En ainakaan silloin, jos se olisi kuiva. Ja en ainakaan noiden (yleisurheilijoiden) vaatetuksessa välttämättä – shortseissa ja hihattomassa paidassa.

Et silloinkaan, vaikka taistelisit olympiakullasta, kuten Miller teki?

- Se on kyllä juttu erikseen. Silloin voisin muutaman arven ottaa, Haapakoski vakuuttaa.

Tänään tiistaina hän kuitenkin keskittyy Superpesiksen puolivälieräotteluun, jossa Vimpeli kohtaa kotonaan Kiteen.

- Toivottavasti pärjäämme hyvin, mutta kova vastus on tulossa. Se on varsinkin kotikentällä pelannut tällä kaudella hyvin, ja vastustaja pitää käydä tarkasti läpi ja pelata huolellista omaa peliä. Lähdemme siitä, että menemme jatkoon tästä parista.