Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros

Kouvolalle kiinnitys välieräpaikkaan

Kouvola murskasi Oulun Superpesiksen puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa.

urheilu
Pelinjohtaja Eero Pitkänen.
Kouvolan pelinjohtaja Eero Pitkänen.Antti Ojala / Yle

Kouvolan Pallonlyöjät ottivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan murskaamalla Oulun Lipon 2-0 (5-4, 10-3). Vaikka Kouvola pelasi hyvin, niin kyllä Oulun ulkokenttäkin avusti kotijoukkuetta tehokkaasti. Toisen jakson 10 juoksusta se periaatteessa lahjoitti kahdeksan.

- Lippo kyllä avitti tänään, myönsi Kouvolan pelinjohtaja Eero Pitkänen.

- Tosin myös meidän kuusi juoksua lyöneelle Sasu Toikalle pitää antaa erikoiskiitokset, Pitkänen jatkoi.

Oulun ulkokenttä oli ajottain todella hukassa. Tappoheitot liitelevät minne sattui, eikä pallot pyseneet räpylässä.

- Juuri tämän kauden näköinen peli. Yhdessä ottelussa lipautellaan minne sattuu. Seuraavassa pelaamme vahvasti omien taitojemme mukaan, muistutti Oulun pelinjohtaja Markku Hylkilä.

- Saimmehan hyvää oppia siitä mistä juoksut lyödään.

Oulun ainoa puhtaat paperit saanut pelimies oli neljä juoksua tuonut Jere Vikström. Vikström uskoo, että lauantaina nähdään Oulussa täysin erilainen ja taisteleva joukkue.

- Tätä tulosta ei voi enää muuttaa. Meidän on ryhdistäydyttävä. Nyt on edessä tärkeät tunnit, että peli saadaan kuosiin, huokaili Vikströmin.

Kouvolan ykköspalkitulla Sasu Toikalla on ollut odotettua vaisumpi kesä, jonka mies itsekin myönsi.

- Tätä on odotettu ja kauan. Kärki kulki loistavasti. Mikäs siinä on juoksuja lyödessä. Itse asiassa se oli kivaa.

KPL:n ennakkomainonnassa puhuttiin Oulun äänekkäästä vaihtopenkistä. Ottelun jälkeen kakkospelinjohtaja Sami Parttimaata syytettiin Yle Urheilun lähteiden mukaan sekä ottelun lehdistötilaisuudessa keskisormen näyttämisestä katsomolle ja tuomareille, jotka eivät tällaista kuitenkaan huomanneet. Lippo ja Parttimaa kiistivät sosiaalisessa mediassa tilannetta koskaan tapahtuneen.

Avausjakso meni Kouvolan komennossa, vaikka Oulu lopussa kiri yhden juoksun päähän (5-4). Enimmillään Kouvola johti 4-1 ja 5-2. Sateisesta säästä ja taidokkaista lukkareista johtuen pelistä veikattiin kotiuttajien juhlaa, takatilanne vastaan takatilanne. Molemmat pelinjohtajat arvioivat, että se voittaa kumpi on tehokkaampi kotiutuksissa.

Juoksujen lyöjänä olivat odotetusti molempien joukkueiden ykköstykit. Kouvolasta Sasu Toikka ja jokeri Ossi Meriläinen löivät molemmat kaksi. Yhden löi taidokkaasti Valentin Ikonen. Vieraiden Antti Korhonen kotiutti kahdesti ja Marko Pelkonen kerran. Oulun neljästä juoksusta Jere Vikströmin toi kolme. Sen sijaan ykköskärki Saku Hakkaraisella oli suuria vaikeuksia päästä ykköselle.

Toisella jaksolla Kouvola syötti myrkkypillerin heti kättelyssä.Tilanne oli tuossa tuokiossa 8-1. Sasu Toikka löi kolme juoksua ja Valentin Ikonen kaksi puhkaisemalla 3-rajan. Juoksuja toi Kouvolalle kuusi eri miestä, joista Tommi Mäentausta ja Juho Hacklin kaksi.

Oulu pääsi hetkeksi peliin mukaan edes osittain 8-1 tilanteessa ja teki kaksi juoksua kun Kouvolan ote toviksi herpaantui. Siitä ei isäntien pelinjohtaja Eero Pitkänen pitänyt lainkaan vaan antoi kovaäänistä palautetta joukkueelleen.

Kouvolan sisäpeliin moottorina häärivät Mäentausta, Lammila ja Hacklin, jotka loivat tilanteita kuin liukuhihnalta. Koko ottelun kolmostilanteet menivät kouvolalaisille 24-17. Jokerilyöjä Ossi Meriläinen kotiutti yhteensä neljä kertaa.

Jere Vikströmin ohella vieraista maininnan ansaitsevat kuusi kärkilyöntiä ja kaksi juoksua pokanneet Antti Korhonen ja Jali-Matti Kurkela.

Korjaus klo 06.45: Täsmennetty epäilyä keskisormen näyttämisestä.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat