Suora

  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu

Mörö sai kallisarvoista kokemusta: "En vaihtaisi tätä edes karkkipussiin!"

Oskari Mörö juoksi 400 metrin aitojen alkuerässä uuden Suomen ennätyksen, mutta välierässä hän ei enää pystynyt venymään. Mörö kuitenkin sanoi, ettei vaihtaisi olympiakokemustaan mihinkään.

urheilu
Rion olympialaiset: "En vaihtaisi kokemusta edes karkkipussiin!"
Rion olympialaiset: "En vaihtaisi kokemusta edes karkkipussiin!"

Oskari Mörö oli pettynyt 400 metrin aitojen välieräjuoksunsa aikaan sekä juoksuun, sillä se tuntui hänestä tahmealta läpi koko kierroksen.

- En päässyt missään vaiheessa oikein lentoon, jota olisin toivonut. Mutta sellaista se urheilu on välillä, Mörö pohti Yle Urheilun haastattelussa ja totesi, ettei hirveästi muista, millainen hänen juoksunsa oli.

- En muista muuta kuin että jalka ei ollut tänään oikein – hiihtotermein sanottuna – hyvin voideltu.

Hän myönsi, ettei ollut palautunut kunnolla, sillä alkueräjuoksu otti koville.

- En ole ikinä juossut kovempaa kuin eilen, ja se on aina keholle sellainen kova stressitila. Kunnon olisi pitänyt olla ihan hyvä ja olisin hyvinkin voinut vetää paremmin välierissä.

"Näistä jää aina tosi paljon käteen"

Mörö totesi, ettei hän katsellut, mitä muut juoksijat tekivät radalla, sillä hänen mukaansa 400 metrin aidoissa pitää aina pitää pää kylmänä, jos haluaa menestyä.

- Nämä kaikki erät on kovia ja tässä lajissa on korttipakka auki: 40 äijää on sekunnin sisällä eikä tilastoilla ole näissä kisoissa mitään merkitystä. Minä en onnistunut tänään, mutta kahdeksan siellä onnistui ja pääsee finaaliin. Ei tässä selitttelyt auta.

Mörö vakuutti, että häneltä jäi paljon nälkää ainakin Tokion olympiakisoihin asti ja sanoi saaneensa ensimmäisistä olympiakisoistaan paljon kokemusta.

- Näistä jää aina tosi paljon käteen, meni huonosti tai hyvin. Kun tulee pieniä epäonnistumisia, niin niistä jää eniten käteen, niin ihmeellistä kuin se onkin. Kauden tärkeimmässä kisassa Suomen ennätys, niin pitää olla tyytyväinen, hän sanoi.

- Pieni riski valmistautumisessa, kaikki tai ei mitään, se ei tänään toiminut. Mutta elämä jatkuu, urheilu jatkuu ja eteenpäin. En vaihtaisi tätä kokemusta edes karkkipussiin! Onhan tämä nyt hienoa päästä juoksemaan olympiakisoihin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat