Petra Olli murtui tappion jälkeen: "Ihan järkyttävää"

Petra Olli pettyi otteisiinsa olympiapainin puolivälierässä. Hän ei usko pääsevänsä kamppailuun pronssimitalista.

Rion olympialaiset: Petra Olli murtui tappion jälkeen: "Ihan järkyttävää"
Rion olympialaiset: Petra Olli murtui tappion jälkeen: "Ihan järkyttävää"

Petra Olli kärsi tappion olympiapainien puolivälierässä kirgisialaiselle Aisuluu Tynybekovalle. Itkuinen Olli ei voinut uskoa 7-14-lopputulosta ottelun jälkeen.

- Ihan järkyttävää, Olli kyynelehti Yle Urheilun haastattelussa.

- Paljonko se päättyi? 14-7? Kyllä siinä ihan tarpeeksi tuli niitä pisteitä annettua. Ei tällä tasolla voi 14 pistettä antaa.

Tynybekova otti komennon jo ottelun ensimmäisellä puoliskolla ja piti selvää johtoa loppuun asti.

- Kaveri oli valmiimpi tähän otteluun ja halusi voittaa paljon enemmän. Ei antanut tuumaakaan periksi, vaikka en minäkään antanut. Pieniä asioita, mutta selvät luvut. Ei tässä ole paljon sanottavaa, Olli summasi.

- Olisi pitänyt varmaan siihen ensimmäiseen jaksoon painaa enemmän päälle eikä vain seisoskella matolla. Ei tällä olympiatasolla tällaisia voi yksinkertaisesti tapahtua.

"Ollin kisat on taputeltu"

Edellisen kerran Olli ja Tynybekova kohtasivat MM-kisoissa Las Vegasissa. Tuolloin pisteillä ei mässäilty.

- Ikinä ei ole jäänyt kunnosta tai mistään kiinni. Paini on yllätyksellistä. Ei tiedä, mitä siinä tapahtuu. Viimeksi painittiin hänen kanssaan 2-1 vai 3-2 ja nyt 14-7. Huh huh.

Kaikkensa antanut Olli lähti olympialaisiin tavoitteenaan kultamitali. Pohjanmaalaisen takki oli tyhjä puolivälieräpettymyksen jälkeen.

- Ensimmäiset olympialaiset, samat rutiinit kuin muissakin kisoissa. Tuolla painimatolla ne samat naamat ovat. Hieno kokemus, vaikka ei tänne sitä kokemusta pitänyt lähteä hakemaan. Näköjään tästä tuli tällainen kokemustenhakureissu.

Ollilla on mahdollisuus päästä painimaan vielä olympiapronssista. Tämä vaatisi kuitenkin kirgisialaisen menemistä finaaliin asti. Olli ei usko Tynybekovan mahdollisuuksiin.

- Ei mene. Se on ihan varma. Kyllä Venäjä ja Japani ovat finaalissa. Ollin kisat on taputeltu, pettynyt painija päätti.