Nooralotta Neziri täynnä voimaa karsiutumisesta huolimatta: "Ei mene kauan, kun olen paras"

Vaikka Nooralotta Neziri ei onnistunut raivaamaan tietään Rion sadan metrin aitojen finaaliin, osasi hän ottaa Rion olympiaurakan vahvistavana oppituntina. Ylen haastattelussa pika-aituri uhkui tappiosta huolimatta itseluottamusta.

urheilu
Rion olympialaiset: Neziri: Lantio oli tuttu ongelma välieräjuoksussa
Rion olympialaiset: Neziri: Lantio oli tuttu ongelma välieräjuoksussa

Nooralotta Nezirin henkinen peli on rautaisessa kunnossa. Vaikka suomalainen pika-aituri jäi 100 metrin aitojen välierässään kuudenneksi ja karsiutui finaalista, oli Neziri vain hetkeä myöhemmin Ylen haastattelussa täynnä kisahenkeä ja itseluottamusta.

- Tämä on ollut tosi hyvä kisa ja kokemus. Alkuerissä tuli nappionnistuminen. Nyt pääsi nauttimaan tästä tunnelmasta ja tietää mitä se on, Neziri virkkoi.

- Nyt tietää mikä asenne pitää olla, jos haluaa lähteä voittamaan. Ei mene kauan, kun olen paras!

Välieräjuoksussa Neziri jäi heti alussa kärkirintamasta jälkeen, eikä kiristä huolimatta pystynyt haastamaan jatkoon kirmanneita Nia Alia ja Phylicia Georgea.

- Tuntuu, että siihen taas vähän jäi. Se oli nyt vähän pehmeämpi juoksu, Neziri pohti lähtöään.

- Ei ollut hyvä juoksu. Tuohon ei voi olla tyytyväinen. Ihan hyvät mahdollisuudet olisi ollut olla kahden joukossa, mutta siihen en tänään pystynyt.

Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn oli vielä ennen kahta viimeistä aitaa kiinni jatkopaikassa, mutta törmäsi aitoihin. Horjunut juoksija oli kaatua Nezirin radalle, mutta suomalainen puristi häiriöstä huolimatta omalla vauhdilla maaliviivan yli.

- Ne on semmoisia pieniä havaintoja. Sitä on niin keskittyneessä tilassa, ettei sitä ehdi sillä lailla meittiä. Mutta totta kai se vaikuttaa, Neziri totesi.

Nezirin urakka Riossa on nyt ohi, ja kisakausikin on kahta mittelöä vaille päätöksessä. Edessä ovat enää Eliittikisat ja Suomi-Ruotsi-maaottelu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat