Yle Riossa: Petra Ollin vastustajan taustalla hääri noita

On tietysti mahdollista, että noidan toimenpiteet vaikuttivat vasta viiveellä suomalaispainijattaren toiseen, tappioon päättyneeseen otteluun, kirjoittaa Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen Rion olympialaisten kisablogissaan.

urheilu
Olli ja nigerialaisvastustaja kehässä
Yle

RIO DE JANEIRO. Henkiset valmentajat alkavat olla urheilupiireissä jo tuttuja, mutta Nigerian painimaajoukkue on vienyt homman uudelle tasolle. Jos siis olympiahallilla kiertävä "varma" tieto pitää paikkaansa.

Petra Ollin ensimmäisessä ottelussa Aminat Oluwafunmilayo Adeniyillä oli taustajoukoissa noita avustamassa. Hänen tehtävänään oli tehdä hyviä loitsuja nigerialaiselle ja taikoa epäonnea vastustajille.

Sama tarina kertoo, että tämä ei olisi ollut ensimmäinen kerta. Nigerian olympiakarsinnoissa Adenyillä oli tiukka taisto maannaisensa kanssa. Silloinkin hän soitti avukseen saman noidan.

Myös toinen kilpailija oli tarinan mukaan soittanut samalle velholle. Tappion hetkellä hän kyseli noidalta, miksi yhteydenotto ei johtanut olympiapaikkaan. Noita oli todennut toisen maksaneen enemmän...

Tälläkään kertaa ei mahdollisilla toimenpiteillä ollut vaikutusta lopputulokseen. Petra Olli onnistui vaikean alun jälkeen vääntämään nopeasta avausvastustajastaan voiton ja nigerialaisen tie olympiamolskilla päättyi taustavoimista huolimatta avauskierrokselle.

Petra Olli.
Petra Ollin olympiaurakka päättyi toiselle kierrokselle. Yle

On tietysti mahdollista, että noidan toimenpiteet vaikuttivat vasta viiveellä suomalaispainijattaren toiseen, tappioon päättyneeseen otteluun. Mene ja tiedä.

Edellä kerrottu tarina voi olla ihan yhtä hyvin totta kuin tarinaakin.

Sillä ei oikeastaan ole merkitystä, onko juuri tämä tarina totta vai ei. Tarina on joka tapauksessa merkityksellinen.

Se kertoo toisaalta siitä, minkälaista psyykkausta kilpailuissa käydään. Toisaalta se kertoo siitä, että mestareiden fysiikan lisäksi myös henki ja taustat pitää olla kohdallaan. Yhä useammin voittoon tarvitsee valmentaa kropan lisäksi myös päätä. Marginaalit ovat pienet.

Jos Petra Ollin vastustajan taustajoukoissa oli avustamassa noita, se on varmasti tuonut hänelle itsevarmemman olon. Ja sillä on merkitystä, kun mestareita tehdään.

Ja useinhan totuus on taruakin ihmeellisempää. Niin olisi tässäkin.

Suositus

Noora Tamminen golfkentällä.
Noora Tamminen kuten Ursula Wikström tutustuivat kisakenttään seuraamalla miesten kierroksia viime viikolla.Panu Pokkinen

Seurasin viime viikolla, kuinka suomalaisnaisgolfarit kiersivät miespelaajien perässä kierroksia tutustumassa rataan ja imeytymässä kisatunnelmaan.

Samalla riitti aikaa, analyysiä ja iloisia sanoja samassa seurueessa kiertäneille ihmisille. Naisten kilpailu alkoi eilen ja Ursula Wikström on erinomaisissa asemissa yhdennellätoista sijalla. Noora Tamminen on 37.

Pelaajat pelaavat kaikkiaan neljä kierrosta ja huomenna Tamminen lähtee kierrokselleen kello 14.52 ja Wikström kello 16.25.

Jos he pelaavat yhtä fiksusti kuin miesten kierrosten yhteydessä esiintyivät, kannattaa ehdottomasti seurata.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat