1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Huuhkajien maalivahti sai vihdoin palkinnon pitkäjänteisestä uurastuksesta – "Olen tosi tyytyväinen"

Niki Mäenpää debytoi Englannin kakkostasolla Championshipissä, kun Brightonin ykkösveskari David Stockdale oli sivussa loukkaantumisen takia.

Niki Mäenpää Kuva: Tomi Hänninen

Huuhkajien ja Englannin toiseksi korkeimman sarjatason Championshipin Brightonissa pelaava maalivahti Niki Mäenpää sai tiistaina ansaitun palkkion. 31-vuotias FC Kasiysin kasvatti debytoi Championshipissä.

Toista kauttaan Brightonissa pelaavan Mäenpään debyytti sujui erinomaisesti. Rotherham United kaatui kotiottelussa mukavin lukemin 3-0. Mäenpää pääsi siis heti juhlimaan nollapeliä sarjadebyytissään.

- Meni hyvin ja joukkue pelasi hienosti. Oli tosi mukavaa pelata, Mäenpää iloitsi Yle Urheilun haastattelussa.

- Koko peli oli oikeastaan kontrollissamme. Ensimmäisellä puoliajalla ei ollut oikeastaan muuta kuin pelin avaamista ja jalalla pelaamista. Tokalla jaksolla tuli muutamia torjuntoja, vapaapotkuja sekä sivuvapaapotkuja ja kulmapotkuja. Siinä tuli vähän enemmän hommia, Mäenpää selitti.

Kokonaisuutena hän piti suoritustaan tasaisena.

- Olen tosi tyytyväinen. Pelasin harjoituskaudella aika paljon ja olin viikko sitten maalilla cupin pelissä. Ihan hyvä tuntuma on nyt, oli hyvä fiilis pelata.

Viime kausi oli Mäenpään osalta epäkiitollinen. Hän istui kaikki 46 sarjapeliä penkillä, kun Stockdale kantoi torjuntavastuun huippuvireisen Brightonin maalilla. Siksi debyytti tuntui entistäkin makeammalta.

Mäenpää on nyt pitänyt kaksi nollapeliä tällä kaudella, toisen Liigacupin pelissä ja toisen tiistaina.

Brightonin ykkösmolari David Stockdale oli sivussa Rotherham-kamppailusta loukkaantumisen takia. Brittikassari loukkaantui perjantaina Nottinghamia vastaan.

Mäenpää olisi korvannut loukkaantuneen virkaveljensä jo silloin, jos Brightonilla olisi ollut pelissä vaihtoja jäljellä. Stockdale pelasi ottelun loppuun loukkaantuneena.

- Hän kävi maanantaina magneettikuvissa, ei pitäisi olla mitään kovin vakavaa. Kun maanantain treenien jälkeen julkaistiin ottelulista, osasin varautua siihen, että tulen pelaamaan tiistaina, Mäenpää sanoi.

Brightonin puolustus toimii

Alakerran pelaaminen on ollut Brightonin vahvuus alkaneella kaudella. Neljässä ottelussa - yksi cup-peli mukaan lukien - joukkue ei ole päästänyt maaliakaan.

Puolustuksessa on koettu tälle kaudelle myös muutoksia. Normaalisti toppareina pelaavat Connor Goldson sekä Uwe Hünemeier ovat toipilaina. Yleensä oikeana pakkina pelaava espanjalainen Bruno Saltor on pelannut keskuspuolustuksessa Lewis Dunkin rinnalla.

- Hyvin ovat kaikki pelanneet. Eikä pelkästään se puolustuslinja, vaan koko joukkueen puolustusmoraali on hyvällä mallilla, Mäenpää kiitteli.

Hollannista Englantiin viime kaudeksi siirtynyt Mäenpää ei uskaltanut vielä spekuloida, pelaako hän lauantain sarjapelissä Readingia vastaan.

- Katsotaan päivä kerrallaan. En mieti sitä vielä. Tietysti tekisi mieli jatkaa, mutta katsotaan mikä on Stockdalen tilanne ja mitä manageri viime kädessä päättää.

Readingin maalivahtitalliin kuuluu niin ikään suomalainen torjuja, Etelä-Afrikasta täksi kaudeksi sumujen saarille muuttanut Anssi Jaakkola.

Korjaus 18.8. klo 22.20: Mäenpää on espoolaisen FC Kasiysin kasvatti, ei Kuusysin kuten jutussa aiemmin väitettiin.