Suora

  • Suunnistuksen EM Sprintti viestit
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Kommentti: Onneksi kaikille suomalaisille "hyvä energia" ei riitä olympialaisissa

Petra Olli ja Mira Potkonen tavoittelivat vain ja ainoastaan voittoa, eivät ”hyvää energiaa”. Silloin epäonnistuu usein, mutta saa myös mahdollisuuden voittoon, kirjoittaa Yle Urheilun Teemu Tammilehto.

urheilu
Rion olympialaiset: Petra Olli murtui tappion jälkeen: "Ihan järkyttävää"
Rion olympialaiset: Petra Olli murtui tappion jälkeen: "Ihan järkyttävää"

*RIO DE JANEIRO. *Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Kojonkoski ei asettanut suojateilleen minkäänlaisia mitalitavoitteita Rion olympialaisiin, koska se ei kuulemma tuota mitään. Kojonkoski sen sijaan puhui huippu-urheilujohtajana kotikatsomoihin välittyvästä fiilingistä ja joukkueesta huokuvasta ”hyvästä energiasta”.

Kojonkosken puheet on revitty jo niin moneen kertaan mediassa, myös Yle Urheilussa, joten ei enää tartuta niihin. Sen sijaan seurasin eilen keskiviikkona äärimmäisellä ilolla, kun ainakaan Petra Ollille ja Mira Potkoselle pelkkä hyvä energia ei riittänyt.

Potkonen voitti olympiapronssia, mutta oli täysin murtunut hävittyään välierässä kiinalaiselle Junhua Yinille. Potkonen saavutti 35-vuotiaana ensimmäisissä olympialaisissaan Suomen joukkueen tähän mennessä ainoan mitalin, mutta mielessä oli vain ja ainoastaan voitto.

Ja Petra Olli, etukäteen Suomen suurin mitalitoivo. Lappajärveläinen uhrasi monta vuotta elämästään Rion kisoja varten, mutta tappio tuli jo toisella kierroksella. Olli olisi voinut sanoa keränneensä ensimmäisistä olympialaista kokemusta ja huokuneensa hyvää energiaa, mutta hän sen sijaan sanoi:

- Ei vittu tällä tasolla voi kyllä 14 pistettä antaa.

Ei voi, ja se on äärimmäisen rehellistä sanoa ääneen. Urheilijan haastattelu pettymyksen jälkeen kuulostaa tuolta, silloin kun tähtäin on siellä missä sen pitääkin. Jos tavoittelee muuta kuin voittoa, onnistuu aina. Jos tavoittelee voittoa, epäonnistuu usein, mutta saa myös mahdollisuuden voittoon.

Siitähän urheilussa kuitenkin on kyse: itsensä, ennätyksensä, vastustajansa voittamisesta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat