Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Sotkamo voittoon tehokkaan kotiutuksen turvin – "Kevään peli oli jokaisella selkäytimessä"

Sotkamon Jymy haki Hyvinkään Tahkosta Pihkalasta 0-2 (3-5, 1-6) rutinoituneella suorituksella. Voiton tuvin sotkamolaiset siirtyivät puolivälieräsarjassa otteluvoitoin 2-0 johtoon.

urheilu
Toni Kohonen.
Tomi Hänninen

Vierasvoitosta huolimatta Jymyn ei tarvinnut esittää ottelussaan aivan parastaan. Sen kotiuttaminen oli kuitenkin tehokasta ja joukkue löi 10 juoksua komeilla välilyönneillä.

Sotkamon voiton pääarkkitehti oli lukkari Toni Kohonen, joka sivalsi kaksi juoksua takarajaa viiltävällä lyönnillä sekä sotki Tahkon sisäpeliä taktisesti oivalla lukkaripelillä.

Ykköspalkinnosta ja voitosta huolimatta Kohonen ei ollut omaan suoritukseensa täysin tyytyväinen.

- En ole oikein tyytyväinen lukkarointiin. Mailanvarressakin olisin voinut tehdä parempia ratkaisuja. Kaksi hyvää lyöntiä peliin sattui, totesi Kohonen.

Yhtämieltä oli Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen peilasi ottelua tuloksen kautta.

- Voitto oli se mitä lähdettiin hakemaan. Kevään peli oli jokaisella selkäytimessä. Tarpeeksi ehjä esitys voittoon. Kotiuttaminen oli hyvällä mallilla, mutta takavaihdot, pienet taktiset virheet ja turhia takapaloja tehtiin liikaa.

Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö ja ykköspalkittu Juha Puhtimäki sanoivat joukkueen ottaneen harppauksen eteenpäin ensimmäisestä pelistä.

- Paljon pirteämpää peliä kuin Sotkamossa. Olen tyytyväinen, että otettiin askel eteenpäin. Peli parani hurjasti siitä mitä Sotkamossa. Oikea tie, mutta toivottavasti ei ole liian myöhäistä.

Tilastojen valossa ottelu olikin selvästi tasaisempi kuin ensimmäinen osaottelu. Jymy vei kolmostilanteet 17-12.

Jymyn jokeriosasto kunnostautui kotiutusrintamalla. Roope Korhonen kotiutti kolmesti, Jani Komulainen kahdesti ja etenijäjokeri Niko J. Korhonen kunnostautui kahdella kotiutuksella yllätti Tahkon kolmospuolen ja kerran pallo poltteli kotijoukkueen räpylässä.

Tahkon tehokkain oli seitsemällä kärkilyönnillä tilannetta rakentaneet Juha Puhtimäki ja Juha Korhonen. Kotijoukkueelta erityismaininnan ansaitsee mallikkaasti etenijäjokerin tehtäviä hoitanut Santtu Patova.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran Sotkamon Hiukassa ensi lauantaina. Jatkoon mennään kolmella otteluvoitolla.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat