1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kommentti: Kaunis Rio löytyi haisevan avoviemärin vierestä

Jo ennen olympiakisoja ja kilpailuiden aikana otsikoissa on usein vilkkunut aseelliset ryöstöt ja Rion yleinen turvattomuus. "Riolla on kahdet kasvot" on toistettu useaan kertaan viime viikkojen aikana, kirjoittaa Yle Urheilun Antti-Jussi Sipilä.

Kuva: AOP

Copacabanan ja Ipaneman rantakadut välittävät Suomeen kuvaa aurinkoa ottavista ja rantabulevardeja pitkin lenkkeilevistä ihmisistä. Se on Rioa parhaimmillaan, mutta myös siellä pitää olla tarkkana taskuvarkaiden takia.

Sain täysin toisenlaisen kokemuksen eilen, kun olimme illalla palaamassa töistä kuvaajamme Oscarin kanssa ja päätimme oikaista hotellin vieressä sijaitsevan favelan läpi. Meille oli kerrottu, että kyseinen hökkelikylä on turvallinen.

Niin se olikin.

Kaikki kohtaamamme ihmiset hymyilivät ja tervehtivät meitä iloisesti. Lopulta meidät viittoiltiin istumaan muovituolein sisutettuun baariin, joka sijaitsee avoviemärin vieressä. 

Onneksi Oscar taitaa Portugalin kielen. Ihmiset olivat aidon kiinnostuneita mistä olemme kotoisin ja mitä teemme olympiakisoissa. Keskustelimme parin oluen verran maailman menosta Oscarin tulkkauksen avulla. Tapaamisesta jäi loistava fiilis.

Mistään ei huomannut, että he olisivat katkeria, vaikka puolet favelasta oli jyrätty matalaksi olympiakisoja varten rakennetun tien takia. 

Lupasimme Oscarin kanssa syödä seuraavalla kerralla favelassa sijaitsevassa ravintolassa. Siitä lupauksesta pidän kiinni.