Suora

  • Painin MM, naisten paini

Yhdysvaltojen viestijoukkue käytti tilanteensa hyväksi – uusintajuoksulla kirkkaasti finaaliin

Yhdysvaltojen naisten pikaviestijoukkue saivat mahdollisuuden uusia epäonnistuneen juoksunsa. Joukkue juoksi karsinnan kovimman ajan.

urheilu
Rion olympialaiset: Yhdysvallat dominoin naisten viestiä yksinään!
Rion olympialaiset: Yhdysvallat dominoin naisten viestiä yksinään!

Yhdysvaltojen naisten 4x100 metrin viestijoukkueen olympiakullan puolustaminen sai katastrofaalisen alun, kun joukkue sijoittui alkuerässään viimeiseksi. Suurin syy tähän oli Allyson Felixin ja English Gardnerin epäonnistunut vaihto, mutta brasilialaisjuoksija oli hetkeä aiemmin osunut kyynärpäällään Felixiin ja horjutti tätä.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) hyväksyi Yhdysvaltojen protestin ja joukkue juoksi uusintajuoksun kelloa vastaan. Sen oli pakko saada parempi aika kuin alkuerissä kahdeksanneksi sijoittuneen Kiinan 42,70. Tähän USA pystyi kirkkaasti, sillä se kellotti kauden parhaan aikansa 41,77 ja oli koko karsinnan nopein.

Yhdysvaltojen aloittaja oli eilen pituuden olympiakultaa voittanut Tianna Bartoletta, toisella osuudella oli Allyson Felix, kolmannella osuudella English Gardner ja ankkurina Morolake Akinosun. Finaalissa juoksevat siis Yhdysvallat, Jamaika, Iso-Britannia, Saksa, Ukraina, Nigeria, Trinidad ja Tobago sekä Kanada. Kiina putosi finaalista pois.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat