1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilutoimittajat

TOP5: Olympiaherkun loppurutistus – putkahtaako pinnalle uusi Mike Tyson?

Ylen legendaarinen urheilutoimittaja Bror-Erik "Bubi" Wallenius listasi Rion olympialaisten päätösviikonlopun mielenkiintoisimmat tapahtumat.

Kuva: EPA

5

Naisten jalkapallon loppuottelu, perjantaina kello 23.30

Ruotsi vastaan Saksa. Ruotsi on pudottanut kaksi kovinta suosikkia, Brasilian ja Yhdysvallat. Kaataako Ruotsi myös Saksan ja ottaa olympiavoiton pohjolaan? Myös miesten puolella kova finaali Brasilia - Saksa. Se on kuitenkin B-luokkaa, koska Ruotsin naisten tarina on häkellyttävä.

Ruotsi juhlii. Kuva: AOP

4

Maraton, sunnuntaina kello 15.30

Yksi seuratuimmista yleisurheilun lajeista. Perinteinen, arvaamaton ja kovatasoinen kilpailu, jossa useita voittajasuosikkeja. Kisan voittaja arvostetaan hyvin korkealle. Kiitos Etiopian Abebe Bikilan (siirryt toiseen palveluun).

Kuva: AOP

3

Nyrkkeilyn superraskaan sarjan loppuottelu, sunnuntaina kello 21.15

Putkahtaako pinnalle uusi Mike Tyson? Tuli voittaja sitten mistä maasta tahansa. Nyrkkeilyn ehdoton kuninkuusluokka ja tällä kertaa taso erittäin kova. Jäljellä vielä Ranskan Tony Yoka, Kroatian Filip Hrgovic, Ison-Britannian Joe Joyce ja Kazakstanin Ivan Ditshko.

Kuva: AOP

2

Miesten koripallon loppuottelu, sunnuntaina kello 21.45

Löytyykö joukkuetta, joka pystyy edes jotenkin haastaman Yhdysvallat kamppailussa kultamitalista? Välierissä ottelupareina Espanja - Yhdysvallat ja Australia - Serbia.

Kuva: EPA

1

Keihäänheiton finaali, sunnuntaina kello 02.55

Meidän lajimme, jossa odotusarvo on aina kova. Nyt kun meillä on mukana vain yksi mies, Antti Ruuskanen, niin odotusarvo on entistä kovempi.

Kuva: AOP