Hyvä Suomi – EU:lla on miellyttävämpi taulukko Rion voittajista

EU-viestintää hoitava yhtiö antaa Rion mitalitilastossa kärkipaikan Yhdysvaltain nenän edestä Euroopan unionille. Moni britti tykkää taulukosta kyttyrää – unionista eroamisesta päättänyt maa olisi omillaankin mitalitilaston kakkonen.

urheilu
Kuvakaappaus nettisivusta.
medaltracker.eu

Sosiaalisessa mediassa leviävä Rion mitalitaulukko on suomalaisittain riemukas. Olemmehan tilaston kärjessä 233 mitalilla – Euroopan unionin lipun alla. Suomi on kantanut kortensa kekoon yhdellä pronssilla.

Taulukkoa ylläpitää saksalainen viestintäyhtiö Euro Informationen osoitteessa medaltracker.eu (siirryt toiseen palveluun). Yhtiön asiakkaihin lukeutuvat Euroopan komissio ja Euroopan parlamentti.

Leikkimielinen ajatus on ollut liikaa joillekin Britannian kansalaisille sanomalehti Telegraphin (siirryt toiseen palveluun)uutisoitua asiasta. Moni tulkitsee vaihtoehtoisen kirjanpidon brittimitalien ryöstönä.

Todellisessa laskennassa Yhdysvalloilla on tasan 100 mitalia ja kakkossijan Britannialla 56. Karkeasti joka neljäs EU-mitali on siis brittien hankkima. EU-versio käy hermoille, kun britit ovat äänestäneet eroavansa koko unionista, kovalla työllä saavutetut palkintosijat on sulautettu yhteiseurooppalaisiksi eikä Britannian mitaliriviä näy taulukossa omanaan.

Olympialaisten parhaat EU-maat eroavan Britannian jälkeen ovat Saksa (5.), Ranska (7.) ja Italia (8.). Suomen lisäksi muita taulukon 72. sijalla paistattelevia yhden pronssin EU-maita ovat Itävalta, Bulgaria, Viro ja Portugali.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat