Park ylivoimainen olympiagolfissa, suomalaiset kaukana kärjestä

Etelä-Korean Inbee Park voitti naisten olympiagolfin. Ursula Wikström päätyi sijalle 44 ja Noora Tamminen sijalle 48.

urheilu
Inbee Park.
EPA

Etelä-Korean Inbee Park otti ylivoimaisen voiton naisten olympiagolfissa. Park pelasi kilpailun tulokseen -16, ja voitti toiseksi sijoittuneen Uuden-Seelannin Lydia Kon viidellä lyönnillä. Ko ratkaisi hopean upottamalla birdieputin viimeisellä väylällä. Pronssia otti kiinalainen Feng Shanshan.

28-vuotias Park on voittanut seitsemän major-turnausta. Hän on entinen maailmanlistan ykkönen ja tällä hetkellä viidentenä. Park pelasi Riossa komeat kierrokset 66+66+70+66.

Viimeisenä päivänä venäläinen Maria Vertshenova teki uuden kenttäennätyksen 62 lyöntiä. Vertshenova paranteli asemiaan reippaasti ja päätyi sijalle 16.

Suomalaiset jäivät kauas kärjestä. Noora Tamminen nousi jo välillä viimeisellä kierroksella suomalaisista paremmaksi, mutta Ursula Wikström oli lopulta parempi yhdellä lyönnillä.

Viimeisenä päivänä puolet pelaajista aloitti ykköstiiltä ja puolet väylältä kymmenen. Molemmat suomalaiset aloittivat kympiltä. Ursula Wikströmin surkeasti sujunut kolmas kierros sai jatkoa heti päätöskierroksen avausväylällä, kun Wikström käytti par5-väylällä kahdeksan lyöntiä. Sen jälkeen kierros sujui paremmin. Wikström pelasi viimeisen kierroksen 73 lyönnillä (+2) ja päätyi lopputulokseen +10. Wikströmin sijoitus oli jaettu 44:s.

Tamminen pelasi päätöskierroksen 74 lyönnillä (+3) ja päätyi tulokseen (+11). Hänen sijoituksensa oli jaettu 48:s.

Suosittelemme

Tuoreimmat