Suora

  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Video: Petra Olli yhä syvissä vesissä kolme päivää pettymyksen jälkeen

22-vuotias painija ja Suomen vahvimmaksi mitalitoivoksi nostettu Petra Olli oli hymytön ja itsesyytöksissä Copacabanalla lauantaina. – Ei se, kukaan ei ole kuollut, Olli yritti lohduttautua Yle Urheilun haastattelussa.

urheilu
Rion olympialaiset: Haastattelussa Petra Olli: Neljä vuotta tähän valmistauduttiin
Rion olympialaiset: Haastattelussa Petra Olli: Neljä vuotta tähän valmistauduttiin

Päivien kuluminen ei näyttänyt tuoneen Petra Ollin olemukseen valoa olympiapettymyksen jälkeen. Odotukset painimitalista olivat paisuneet valtaviksi ja lähes faktaksi ennen Petra Ollin keskiviikkoista ottelua ja häviötä puolivälierässä.

– Kaikista eniten odotin itse. Tiesin että olin kunnossa, kaiken piti olla ihan viimeisen päälle. Pari päivää sitten minun piti juhlia mitalia palkintopallilla, tässä sitä nyt ollaan ja muutaman päivän päästä lähdetään kotiiin, Olli summasi Ylen studiohaastattelussa lauantaina Copacabanalla.

– Totta kai monet kymmenet, sadat ihmiset elää fiiliksessä mukana ja sinänsä posiitiivista palautetta on tullut. Ei se, kukaan ei ole kuollut.

Kovan onnen ottelua Kirgisian Aisuluu Tynybekovaa vastaan on tähän mennessä ehditty kyllin punnita valmentaja Ahto Raskan kanssa ja mietitty, mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

– En antaisi neljäätoista pistettä. Voisin antaa kuusi pistettä, kun itse tein seitsemän, Olli toteaa.

– Ahton kanssa on käyty matsia läpi eikä se kovin positiivista palautetta ollut. Minä itse olin matolla ja tein ne virheet, vaikka molemmat totesimme, että ottelu oli voitettavissa.

Olli on harjoitellut Rion mitalinkiilto silmissä periksiantamattomasti viime vuodet. Ne ovat kuluneet Mongoliassa, Kuortaneen urheiluopistolla, tien päällä ja tähtäin tiukasti olympiamitalissa.

– Vuodet ovat menneet tätä kisaa varten. Opintomatkahan tästä tuli. Paljon jäi kaivelemaan: ikinä ei opi voittamaan jos ei häviä, mutta nyt häviö tuli uran tärkeimmällä hetkellä.

Pettymyksen varjoama Olli haluaa kaikesta huolimatta kiittää suomalaisten kannustavaa suhtautumista.

– Täytyy antaa kiitosta, ettei ole tullut paskaa niskaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat