Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
 • Painin MM, vapaapaini
 • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
 • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
 • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
 • Urheiluruutu
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Ysäriä ja rillausta
 • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
 • Urheiluruutu
 • Ysäriä ja rillausta
 • Kuin savuna ilmaan

Tunne ja turpakäräjät pääosissa Kouvolassa

Kouvola kukisti dramaattisten vaiheiden jälkeen Oulun miesten Superpesiksen pudotuspeleissä.

urheilu
Ossi Meriläinen, KPL
Ossi Meriläinen palkittiin Kouvolan parhaana pelaajana. Tomi Hänninen

Kouvolan Pallonlyöjät pitivät kiinni kotiedustaan ja nappasi samalla ensimmäisen ottelupallon kohti välieriä. KPL voitti kolmannessa puolivälierässä dramaattisten vaiheiden jälkeen supervuorossa Oulun Lipon lukemin 2-1 (11-4, 3-5, 2-1). Ottelun voittojuoksu syntyi helpohkosti, kun Sasu Toikan hermopallon palautusheitto ei tarttunut koko illan kotiyleisön hampaissa olleen Hannu Huuskosen räpylään, vaan Joni Rytkönen juoksi kotiin.

Lipon ja KPL:n ottelusarjasta on muodostunut odotetun kaltainen draama, jossa sattuu ja tapahtuu ja tunteet ovat pinnassa. Kolmannessa ottelussa olisi ollut aineksia suurempaankin, mutta ottelun tuomarikaksikko Jouni Laitinen ja Jesse Mäkinen onnistuivat pitämään pelin hyvin hanskassa.

Ottelua leimasivat kuitenkin lukuisat torikokoukset ja psyykkaukset. Myös Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä kävi jatkuvaa sanasotaa KPL:n pelaajiston kanssa. Lisäksi Lipon Ville-Pekka Jokinen sai keltaisen kortin purnattuaan pelituomari Laitisen tuomiosta ykköspesälle.

Itse peli oli kahden hyvin organisoidun joukkueen laadukasta peliä. Molemmat joukkueet rakensivat tilanteita mallikkaasti pääosin pompuilla, josta kertoo koko ottelun 51 kolmostilannetta (KPL 27- Lippo 24). KPL otti peliin huippualun ja iski avausvuoroparissa jo 5-0 johtoon monipuolisilla lyönneillä.

Toinen jakso oli sitten tasaista peliä, jossa Marko Pelkonen vei vieraat jo 2-0-johtoon, mutta KPL kiri ohi. Jakson ratkaisu oli varsin erikoinen, kun Konsta Hyötyläisen polttoyritys meni kakkospesästä ohi ja pallo jäi varastokoppiin, ja Saku Hakkarainen toi 3-3-tasoituksen. Heti perään Antti Korhonen kotiutti Jere Vikströmin ja lukemiksi 4-3.

Lippo joutui maksamaan ottelussa kallista hintaa, kun Vikströmin nilkka pyörähti pahannäköisesti kakkospesällä ja mies joutui jättämään pelin kesken. Sotkamon kasvatin korvasi ulkokentällä loppupelin ajan Ilkka Hirvonen.

Supervuoroparissa Lippo meni Matti Korhosen lyönnillä johtoon, mutta KPL kiri huimaan lyöntivireeseen äityneen, kuusi juoksua lyöneen Ossi Meriläisen lyönneillä tasoihin. Heti perään Toikka iski voittojuoksun, jonka jälkeen kentällä vallitsi jälleen täysi hässäkkä, kun KPL:n juoksutuuletukset hermostuttivat oululaisia. Tämän ohella vierasjoukkue kävi hyvinkin voimakasta keskustelua kouvolalaisyleisön kanssa.

Itse ottelu jäi aikakirjoihin myös yhtenä superpesishistorian pisimmistä peleistä. Ottelun ensimmäinen jakso kesti 1h 31min ja ottelun kokonaiskesto oli lähes kolme ja puolituntia.

- Sen verran jäi Oulun pelistä hampaankoloon, että mukava kun tuli onnistumisia. Jos näihin peleihin ei syty, niin ei syty sitten mihinkään, totesi KPL:n parhaana palkittu Ossi Meriläinen.

- Ei oltu alussa valmiita tähän peliin, harmitteli Lipon ykköspalkittu neljä juoksua lyönyt Marko Pelkonen.

Markku Hylkilää puheoikeudenkäyttäjänä tuurannut kakkospelinjohtaja Sami Parttimaa puolestaan nosti lehdistötilaisuudessa esille pelin jälkeiset tapahtumat ja ihmetteli miksi katsojat pääsivät vaihtopenkille asti pelin loputtua.

KPL johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-1. Välieräpaikka on sille katkolla ensimmäistä kertaa sunnuntaina Oulun Raksilassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat