Suora

  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Joukkuesprint HS 130
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Naiset 10 km (P)
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Miehet 15 km (P)
  • Urheilustudio Lahdessa
  • joukkuesprint 2x7,5 km

KOK:n puheenjohtaja antaisi olympialaiset yhä Riolle: "Kisat keskellä realismia"

Thomas Bachin mukaan Rion olympialaiset näyttivät toteen, että kisat voi toteuttaa myös maassa, joka ei ole bruttokansantuotteessa maailman kärjessä.

urheilu
KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach
KOK:n puheenjohtaja Thomas BachEPA

RIO DE JANEIRO. Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach antaisi yhä kisat Riolle, jos hän olisi saman valintatilanteen edessä kuin seitsemän vuotta sitten.

- Kisat ovat keskellä realismia. Näitä kisoja ei ole toteutettu kuplassa vaan kaupungissa, jossa on ongelmia ja elämä jatkui kisojen ajan. Tämä oli mielestäni hyvä juttu kaikille. Samalla saamme urheilun perspektiiviin, miten urheilu voi auttaa yhteiskuntaa, mutta myös että sen voimalla on rajoituksia, Bach kertoi kansainvälisessä tiedotustilaisuudessa lauantaina.

- KOK on näyttänyt, että on mahdollista järjestää olympialaiset myös maissa, jotka eivät ole bruttokansantuotteessa maailman kärjessä, hän jatkoi.

Brasilian taloudellinen tilanne on nykyään hyvin erilainen kuin silloin kun kisat Riolle myönnettiin. Kisojen järjestämistä talouskurimuksen keskellä on kritisoitu laajalti, mutta Bachilla oli vastaukset valmiina näihinkin syytöksiin.

- Ensinnäkin, kisojen kulut eivät ole kasvaneet taivaisiin. Järjestävän organisaation budjetti on pienempi kuin mitä KOK:lle seitsemän vuotta sitten kerrottiin äänestyksen yhteydessä.

- Metroa ja uusia teitä ei ole tehty 17 päivää varten vaan tuleville sukupolville. Kenelläkään ei ole epäilystä, etteivätkö nämä infrastruktuurin parannukset olleet erittäin tarpeellisia. Nämä loivat myös tuhansia työpaikkoja. Miettikää, missä Rio olisi ilman tätä pitkän ajan suunnitelmaa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat