1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Raju kultainen rakkaus: Kihlapari olympiavoittajiksi nyrkkeilyssä

Rion olympiakisojen päätöspäivänä nyrkkeiltiin neljä loppuottelua.

Tony Yoka Estelle Mossely
Ranskalainen Tony Yoka nujersi miesten 91 kilon finaalissa Britannian Joe Joycen 2-1.

Rion olympiakisojen nyrkkeilyssä oteltiin päätöspäivänä neljä finaalia. Olympiakultaa pääsivät tuulettamaan Claressa Shields, Shakhobidin Zoirov, Fazliddin Gaibnazarov ja Tony Yoka.

Ranskalainen Yoka nujersi miesten 91 kilon finaalissa Britannian Joe Joycen 2-1.  Hän on ensimmäinen ranskalainen, joka on voittanut kultaa olympiakisojen raskaassa sarjassa.  Pronssia juhlivat Kroatian Filip Hrgovic ja Kazakstanin Ivan Dichko.

Yokan olympiavoittoa edelsi hänen kihlattunsa Estelle Mosselyn kultajuhla perjantaina. Mossely nyrkkeili voittajaksi juuri samaisessa 60-kiloisten sarjassa, jossa Mira Potkonen saavutti pronssimitalin.

Claressa Shields voitti naisten 75 kilon sarjan finaalissa Hollannin Nouchka Fontijnin 3-0. Shields uusi mestaruuden, sillä hän juhli sarjan voittoa myös neljä vuotta sitten Lontoossa. Shieldsistä tuli ensimmäinen yhdysvaltalaisnyrkkeilijä 112 vuoteen, joka on onnistunut voittamaan nyrkkeilyn olympiakultaa perättäisissä kisoissa. Naisten 75 kilon sarjan pronssia saivat Kazakstanin Dariga Shakimova ja Kiinan Li Qian.

Uzbekistanin Shakhobidin Zoirov ei antanut Venäjän Misha Aloianille mahdollisuuksia miesten 52 kilon sarjassa, kun Zoirov kirjasi selvän 3-0-voiton. Aloyan ei ollut heppoinen vastus, sillä hän on kaksinkertainen maailmanmestari ja Lontoon olympiakisojen pronssimitalisti. Pronssimitalin kaulaansa sarjasta saivat Venezuelan Joel Segundo Finol ja Kiinan Hu Jianguan.

Miesten 64 kilon mestari oli Fazliddin Gaibnazarov. Uzbekistanilainen löi finaalissa azerbaidzhanilaisen Lorenzo Sotomayor Collazon 2-1. Pronssia saivat Saksan Artem Harutyunyan ja Venäjän Vitali Dunaitsev.