Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special

Huuhkaja-luotsi Backe: Palaamme Perparim Hetemaj'n kanssa pöydän ääreen

Huuhkajien päävalmentaja Hans Backe keskustelee Perparim Hetemaj'n kanssa jatkosta Kosovo-ottelun jälkeen. Backe myös hehkutti Teemu Pukin maalivirettä ennen MM-karsintaa.

urheilu
Hans Backe
Huuhkajien päävalmentaja Hans Backe (arkistokuva).AOP

Perparim Hetemaj teki väliratkaisun, sillä hän ei edusta nykyistä kotimaataan Suomea eikä synnyinmaataan Kosovoa MM-karsintojen avausottelussa. Suomi kohtaa ensimmäisessä MM-karsintaottelussaan juuri Kosovon. Hetemaj'lla on vielä ainakin teoriassa mahdollisuus valita maajoukkueekseen Kosovo.

- Keskustelemme hänen kanssaan tulevaisuudesta muutaman viikon päästä, kun ensimmäinen karsintaottelu on ohi. Tilanne on hänelle erittäin vaikea, hänen päätöstään täytyy kunnioittaa, kertoo jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentaja Hans Backe.

Perparim Hetemaj'n voi valita synnyinmaansa Kosovon maajoukkueekseen, mutta asiasta päättää lopulta Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA. Jalkapallon kattojärjestö on useimmiten ollut tiukka sellaisissa tilanteissa, jossa pelaaja haluaa vaihtaa maajoukkuetta kesken karsintojen.

Teemu Pukki on nyt ”kuuma pelaaja”

Päävalmentaja Hans Backe ylisti Tanskan liigassa pelaavan Teemu Pukin otteita A-maajoukkueen tiedostustilaisuudessa. Pukki on iskenyt Bröndbylle viidessä ottelussa kymmenen maalia.

- Hän on ollut fantastinen, viimeisessä kolmessa ottelussa hän on iskenyt kahdeksan maalia. Se on erittäin tärkeää maajoukkueen kannalta, kertoo Backe hymyillen.

Teemu Pukki väläytteli jo viime kaudella Bröndbyssä, mutta alkanut kausi on tähän mennessä ollut erinomainen, luottamus on kohdallaan. Suomi lähtee Saksa-otteluun ja karsintapeliin Kosovoa vastaan kahdella kärkipelaajalla, myös Bröndbyssä pelataan kahdella hyökkääjällä.

- En tiedä vielä tarkalleen, kuka pelaa Pukin kanssa hyökkäyksessä. Roman Eremenko on hyvä, sillä hän on pelannut hyökkääjänä aiemmin Belgiaa ja Italiaa vastaan. Kasper Hämäläinen voisi olla yksi valinta, mutta meillä on viisi hyvää ehdokasta sille pelipaikalle, toteaa Hans Backe.

Suomi kohtaa 31. elokuuta harjoitusmaaottelussa maailmanmestari Saksan. Backen mukaan ottelussa testataan varsinkin Suomen puolustuspään pelaaminen. MM-karsintojen avausottelu Kosovoa vastaan on 5. syyskuuta, ensimmäisen karsintapelin vastustaja on koko maajoukkueelle arvoitus.

- Olemme analysoineet heidän yhden ottelunsa, mutta on vaikeaa tietää lopulta millainen joukkue on, ketkä siinä lopulta pelaavat. Skouttaaminen on ollut erittäin vaikeaa. Kosovossa syntyneitä huippupelaajia pelaa eri puolilla Eurooppaa, heillä on sama tilanne kuin Perparim Hetemaj'lla. Tässä tapauksessa joukkue voi olla täysin erilainen kuin menneissä Kosovon harjoitusmaaotteluissa, Backe päätti.

Huuhkajien Saksa-harjoitusottelu (ke 31.8. klo 21.45) ja MM-karsintaottelu Kosovoa vastaan (ma 5.9. klo 21.45) nähdään Ylen kanavilla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat