Suora

  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Kosovo aiheuttaa harmaita hiuksia myös Ruotsissa – huippulupaus jättää sinikeltaiset

Heerenveenin 21-vuotias huippulupaus Arber Zeneli vaihtaa Ruotsin sinikeltaiset värit Kosovon maajoukkuepaitaan.

urheilu
Arber Zeneli
Arber Zeneli valitsi Kosovon Ruotsin sijaan.AOP

Suomessa on maanantaina kohistu siitä, ettei Perparim Hetemaj pelaa Suomen maajoukkueessa, kun MM-karsinnat alkavat miehen synnyinmaata Kosovoa vastaan. Kosovon tuleminen maajoukkuejalkapalloon sekoittaa kuitenkin myös muiden maiden pakkaa.

Ruotsin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen tähtipelaaja Arber Zeneli on nimittäin päättänyt edustaa jatkossa Kosovoa. Päätös tuli julki samalla, kun nuorisomaajoukkue tuleviin EM-karsintaotteluihin julkaistiin.

- Tämä on erittäin ikävä juttu ja kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se on ikävää sekä tälle joukkueelle että myös pitkällä tähtäimellä, valitteli Ruotsin nuorten maajoukkueluotsi Håkan Ericson Aftonbladetin mukaan.

Falunissa syntynyt 21-vuotias Zeneli teki läpimurtonsa Allsvenskanissa viime kaudella, kun hän teki kymmenen maalia Elfsborgille. Laitahyökkääjä myytiinkin syksyllä hollantilaiseen Heerenveeniin noin kahdella miljoonalla eurolla.

- Kun viimeksi puhuin hänen kanssaan tulevaisuudesta, oli hän vielä jatkamassa Ruotsin paidassa. Ymmärrykseni mukaan myös Zenelin perhe on vaikuttanut tähän päätökseen, Ericson jatkoi.

Hyvin Hollannin pääsarjassa pelannut Zeneli olisi todennäköisesti saanut tilaisuutensa Ruotsin A-maajoukkueessa lähiaikoina, mutta päätti valita toisin. Hän voi näin pelata Suomea vastaan 5. syyskuuta, kun Huuhkajien MM-karsinta alkaa juuri Kosovoa vastaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat