Suora

  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä

Historian paras olympiamenestys ei riittänyt – Kenia lakkautti olympiakomiteansa

Kenian olympiajoukkue teki historiansa parhaan tuloksen Riossa, mutta se ei riittänyt valtiojohdolle jättää lakkauttamatta maan olympiakomiteaa.

urheilu
Hassan Wario
Hassan Wario.EPA

Kenian urheiluministeriö on lakkauttanut maan olympiakomitean. Urheiluministeri Hassan Warion mukaan syynä on Kenian olympiajoukkueen huono johtaminen Rion olympialaisissa.

– Siellä oli syytöksiä urheilijoiden palvelujen epäpätevästä johtamisesta, koko Kenian joukkueen majoituksissa sekä matkajärjestelyissä kommelluksia ja epäpätevää osallistujien akkreditointien hoitamista. Lisäksi urheilijat eivät koskaan saaneet osaa varusteista, Wario listasi lehdistötilaisuudessa.

– Siispä lakkautan kansallisen olympialiikkeen heti ja siirrän heidän vastuunsa Kenian urheiluministeriölle väliaikaisesti.

Ennen olympiakisoja kenialaiset urheilijat antoivat paljon kritiikkiä olympiakomitealle. Joukkueen kapteeni, maratonaari, Wesley Korir, vaati parempaa johtoa ja maksamattomien palkkioiden suorittamista.

Huolimatta ongelmista Kenia saavutti olympiahistoriansa parhaan tuloksen Riossa. Joukkue otti kuusi kultaa, kuusi hopeaa, ja yhden pronssimitalin. Kaikki mitalit tulivat yleisurheilusta.

Kenian olympiakomitean pääsihteeri Francis Paul kertoi uutistoimisto Reutersille, että olympiakomitea aikoo konsultoida päätöksen jälkeen kansainvälistä olympiakomiteaa.

– Aiomme informoida Kansainvälistä olympiakomiteaa tutkimaan asia. Aiomme tavata ja jutella, Paul kommentoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat