Suora

  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Pronssi-Potkonen nöyränä Nokian kansanjuhlassa – palkittiin tontilla!

Rion paras suomalaisurheilija Mira Potkonen otettiin kotikaupungissa Nokialla vastaan sankarina. Tontilla palkittu pronssimitalisti ihasteli vastaanottoa Yle Urheilun haastattelussa: katso haastattelu kuvaa klikkaamalla!

urheilu
Rion olympialaiset: Nöyrä pronssi-Potkonen Nokian kansanjuhlassa: "Lämpimältä tuntuu"
Rion olympialaiset: Nöyrä pronssi-Potkonen Nokian kansanjuhlassa: "Lämpimältä tuntuu"

Nokialla juhlittiin torstaina kylän omaa urheilusankaria Mira Potkosta. Nyrkkeilijä otti Riossa nyrkkeilyn naisten 60-kiloisten sarjassa pronssia ja oli näin olympialaisten parhaiten menestynyt suomalaisurheilija.

- Joo, no mutta ei sitä jaksa kauaa murehtia, katse vain eteenpäin. Kirkkaammat mitalit odottavat minua joskus sitten siellä edessä, tuore mitalisti totesi nöyrästi Yle Urheilun haastattelussa.

Sadat nokialaiset olivat saapuneet kansanjuhlaan Nokian palloiluhallille, jossa kaupunki tarjosi juhlayleisölle myös kahvit. Potkosen Nokia palkitsi puolestaan omakotitalotontilla. Tampereen kaupunki puolestaan antoi 5000 euron stipendin Potkoselle.

- Hienoa että Nokian kaupunki tällaisen järjestää. Lämpimältä tuntuu ja hyvältä, että minua varten on tällaiset järjestetty, Potkonen ihasteli paikan päällä.

- Ja ihanaa, että porukka on katsonut telkkarista. Itkenyt, nauranut, hurrannut ja jännittänyt. Se on ihan mahtavaa.

Unelmasta totta

Potkonen toivoi, että hänen olympiasaavutuksensa innostaisi lisää ihmisiä nyrkkeilyn pariin. Potkonen oli esittänyt toiveen, ettei tilaisuuteen tuotaisi kukkia, vaan mahdolliset kukkarahat voisi lahjoittaa FC Nokian nuorisotyöhön.

- Toivon, että nyrkkeily saisi harrastajia, innokkaita nuoria ja vähän vanhempiakin innostumaan tästä lajista, Potkonen sanoi.

Rion mitalisti neuvoi myös niitä, jotka haaveilevat samanlaisesta olympiasankaruudesta.

- Unelmoi kaikesta mahdottomasta. Itsellekin tämä tuntui vielä joskus mahdottomalta ajatukselta, Potkonen kehotti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat