Vimpeli tyrmäsi Kouvolan ensimmäisessä välierässä

Miesten Superpesiksessä Vimpelin Veto avasi välieräsarjan tylyllä 2-0 (4-1, 10-3) kotivoitolla Kouvolan Pallonlyöjistä.

urheilu
Tuulettaako Henri Puputti ja Vimpelin Veto viiden SM-hopean jälkeen tänä kesänä mestaruutta?
Tuulettaako Henri Puputti ja Vimpelin Veto viiden SM-hopean jälkeen tänä kesänä mestaruutta?Jukka Rasimus / All Over Press

Runkosarjan ykkönen Vimpeli oli kamppailussa monin verroin vierailijaansa edellä ja voitti ottelun 2-0 (4-1, 10-3). Varsinkin joukkueen sisäpeli oli jälleen totutun rautaista.

Se loi pelissä peräti 26 kolmostilannetta monipuolisesti niin taitavilla näpyillä kuin pelin auettua kovilla lyönneilläkin. Kouvolakin pystyi luomaan kelvollisesti tilanteita (13 kolmostilannetta) Anssi Lammilan ja Juho Hacklinin toimesta, mutta ulkopeli ei ollut välierien vaatimalla tasolla.

KPL:n räpylät ei lopulta kestäneet Vimpelin paineistusta. Avausjakso ratkesikin räpylävirheisiin, kun pallo poltteli kerran jos toisenkin liikaa. Matias Rinta-aho vei joukkueen toisessa vuorossa kahdella yksittäisellä 2-0 johtoon ja vielä perään Henri Puputti kotiutti toisella lyöntikierroksella Teemu Isokedon kouvolalaisten virheistä.

Toisen jakson ratkaisu syntyi toisessa vuoroparissa. Aluksi Mikko Kanala iski pallon jokeen 1+2 arvoisesti ja heti perään Matias Rinta-aho kuritti 1+1 arvoisesti. Läpilyöntien kautta Veto sai pelin auki ja iski lopulta tylyt voittolukemat jaksolle 10-3.

Avausottelussa KPL ei saanut yhtään kuriin Vimpelin ykköskärkeä. Teemu Isoketo keräsi muikeat kärkilyönnit 7/7 tuoden viisi juoksua, Sami Haapakoski vaihtoi 9/9 ja Mikko Kanala keräsi 9/9 tuoden neljä juoksua.

- Hyvä startti ja ensimmäinen kiinnitys. Oltiin valmiita ensimmäiseen peliin. Lauantaina tulee aivan toisenlainen peli, kiteytti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki lyhyesti.

Ottelusarjan luonne muuttuu toiseen peliin lauantaina, kun siirrytään Kouvolan betoninkovalle kentälle. KPL pystynee rakentamaan pompun turvin kolmostilanteita rutkasti enemmän, jossa lienee joukkueen voiton mahdollisuus, sillä lyöjäjokeri Ossi Meriläinen on kovassa lyöntivireessä. Kempeleen Kirin kasvatti löi kolme juoksua ja pelotteli kotijoukkueen kenttää vaarallisilla lyönneillään.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat