Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Riikka Lehtonen pohtii uransa lopettamista - "Minulle on annettu lokakuuhun asti aikaa"

Suomen beach volleyn ykkösparin Riikka Lehtosen ja Taru Lahden yhteistyö voi päättyä Lohjan satelliittiturnauksessa.

urheilu
Taru Lahti (vas.) ja Riikka Lehtonen
Taru Lahti (vas.) ja Riikka LehtonenEPA/GEORGIOS KEFALAS

Beach volleyn kannattajien kannattaa sännätä viikonloppuna Lohjalle, sillä Riikka Lehtosen ja Taru Lahden reilun kahden vuoden yhteinen taival maailmankiertueella voi päättyä Kisakallion kentällä.

Kaksikon putoaminen Rion olympiakisoista oli kova pettymys, ja nyt Lehtonen on päättänyt ottaa aikalisän pelaamisesta.

- Ensimmäistä kertaa edes mietin urani jatkoa, ei se ennen ole ollut tapetilla. Polvileikkaukset tulivat 2013, ja oma tahto oli kuitenkin, että pelaaminen jatkuu. Olin kiitollinen, että pääsin takaisin tähän kuntoon. Meidän projekti oli kuitenkin Rio 2016, Lehtonen kertoi Yle Urheilulle.

- Olen saanut 18 vuotta ammatikseni pelata, ensin lentopalloa ja sitten biitsiä. Ensi vuoden MM-kisat tosin vielä himottavat. Mulle on annettu lokakuun puoliväliin asti aikaa, sitten päätöksiä pitäisi tehdä.

Pienistä muutoksista on jo päätetty ensi kaudeksi. Vaikka Lehtonen jatkaisikin uraansa, hän ei olisi mukana koko kiertueella.

- Se on selvää, että Anniina Parkkinen tulee ensi kaudeksi tähän tiimiin. Kaipaan arkea ja sitä, että saisin olla enemmän läheisten kanssa. Nyt päällimmäisenä on se tunne, että lomaa huutaa, Lehtonen jatkoi.

Menestys ei kantanut Rion kisoihin

Kahden kauden aikana pari sijoittui viidesti Grand Slam -turnauksessa yhdeksänneksi. Maailmankiertueen Open-turnauksissa kaksikko sijoittui parhaimmillaan kakkoseksi, finaalipaikka irtosi Turkissa toukokuussa. Lisäksi Lehtosen ja Lahden palkintopotti kasvoi noin 30 000 euroon kaudella 2016.

- Meidän tavoite oli Riossa, ja kun se ei toteutunut, niin se oli pettymys. Jos mietitään, missä olimme kolme vuotta sitten, niin menestys oli aika huikea. On ollut aika ylä- ja alamäkeä. Menestys vaatii kurinalaista työtä. Kiertueen kaikki muut parit ovat tehneet pidempään yhteistyötä.

Kaksikko alkoi puhua Lehtosen lopettamisesta jo heinäkuussa. Taru Lahti ei ensin uskonut, että Lehtonen oikeasti pohtisi uransa päätöstä, sillä kaksikon varsinainen yhteistyö oli kestänyt vasta parisen vuotta.

- Se selviää sitten myöhemmin, mitä Riikka tekee. Olemme heitelleet erilaisia ideoita ilmaan ensi kaudesta, että miten alamme kiertää kisoja Parkkisen kanssa, Lahti kertoi.

Jos Lehtonen jatkaa pelaamista, kolmikko voi vaihdella kokoonpanojaan vielä pari vuotta eteenpäin. Tokion olympiaprojekti vaatisi jo kovempia päätöksiä.

- Tokion 2020 karsintoihin vaaditaan sitten yhden parin kiertämistä, sillä se on maapaikka, joka sinne saadaan. Rankingpisteet ovat henkilökohtaisia. Elämme mielenkiintoisia aikoja, kun en tiedä, mitä Riikka tekee, Lahti pohti ja etsi katseellaan Lehtosta Kisakallion parkkipaikalta.

Suosittelemme

Tuoreimmat