Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Djokovic toivoo yksityiselämän ongelmien olevan ohi - "Siitä on vaikea puhua"

Tenniksen maailman ykkönen myönsi perjantaina, että peli rapisi Wimbledonissa, koska asiat kentän ulkopuolella eivät olleet kunnossa.

urheilu
Novak Djokovic tiedotustilaisuudessa.
AOP

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic lähtee kauden viimeiseen grand slam -turnaukseen eli Yhdysvaltain avoimiiin kahden suuren pettymyksen jälkeen. Ensin serbialainen putosi Wimbledonin turnauksesta kolmannella kierroksella Sam Querreya vastaan ja Rion olympiakisoissa Juan Martin Del Potro oli parempi heti ensimmäisessä ottelussa.

Ennen US Openin avausta Jerzy Janowiczia vastaan Djokovic myönsi, että Wimbledonin yllätystuloksen taustalla olivat yksityiselämän ongelmat.

- Siitä on vaikea puhua tällä hetkellä. Kyse ei ollut mistään fyysisestä, ei loukkantumisesta. Kävin läpi joitain asioita yksityiselämässäni. Rannevamma Riossa oli aivan eri asia, Djokovic paljasti perjantaina The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Huhujen mukaan serbialaispelaajalla on ollut ongelmia avioliitossaan, mutta Djokovic ei lähtenyt tarkentamaan asiaa.

- Jokaisella meillä on yksityiselämän ongelmia ja haasteita, jotka pitää kohdata ja selvittää, jotta voi kehittyä ihmisenä. Kävin läpi sellaista vaihetta. Ongelmat on ratkaistu ja elämä jatkuu normaaliin tapaansa.

Djokovic väittää myös toipuneensa vasemman ranteensa vammasta, jonka hän sai olympiatenniksen ensimmäisellä kierroksella. Serbialainen on pelannut vain kuusi ottelua Wimbledonin jälkeen ja jättäytynyt sivuun muun muassa Cincinnatin turnauksesta.

Perjantaina hän jätti harjoitukset luultua aiemmin.

- Ranne ei ole ollut ideaalikunnossa edellisten kolmen ja puolen viikon aikana, mutta teen kaikkeni tiimini kanssa, jotta olen mahdollisimman lähellä 100-prosenttista kuntoa tässä turnauksessa, Djokovic totesi.

- Tällaista rannevammaa minulla ei ole aiemmin ollut. Pelasin vielä Del Potroa vastaan, joka itse oli pitkään sivussa rannevamman takia. Olen toipunut hoitojen ansiosta. Toivon, että kun maanantai koittaa, pystyn lyömään rystyni mahdollisimman täydellisesti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat