Suora

  • Urheilukierros
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Hradecký kohtaa Kosovon Turun kotiyleisön edessä: "Toivottavasti 90 minuutinkin jälkeen on hymy huulilla"

Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecký ei ole päässyt koskaan pelaamaan maajoukkuepelejä Turun lapsuuden maisemissa. MM-avauksessa Kosovoa vastaan tähän on vihdoin mahdollisuus.

urheilu
Lukas Hradecky kuvassa
AOP

Jos Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Hans Backen pelisuunnitelmat eivät käy läpi mitään kardinaalimuutoksia, on Saksan Bundesliiga-seura Eintracht Frankfurtin suomalainen ykkösvahti Lukas Hradecký MM-karsinnoissa Huuhkajien ykkösmaalivahti.

- Otan kunnialla vastuun, jos sellainen suodaan. Ei tätä nyt missään kirkossa olla vielä kuulutettu, Hradecký toppuuttelee, mutta puhuu samalla varmuus ja itseluottamus äänessään.

Aina näin ei ole missään nimessä ollut. Harjoitusotteluissa ja pettymykseen päättyneissä EM-karsinnoissa tolppien välissä kävi useampikin kaveri Niki Mäenpäästä Jesse Joroseen. Viimeisen vuoden aikana Hradecký on kuitenkin sementoinut paikkansa ykkösvaihtoehtona, aivan kuten seurassaan Frankfurtissakin.

- Yritän samalla lailla kuin täällä seurajoukkueessa kasvattaa sitä omaa roolia ja auttaa muita kuin vain pystyn. Ja tietenkin keskittyä siihen pääduuniin: pallojen pitämiseen poissa maalista. Se on kuitenkin yksi tärkeimmistä tehtävistä Suomen maalivahtina, ketterä vahti muistuttaa pilke silmäkulmassa.

- Enkä mä lähde pelaamaan mitään pelejä ilman, että tavoitteena on mennä tästä lohkosta jatkoon. Niin kauan painetaan täydellä höyryllä eteenpäin, kunhan on vain mahdollisuus edetä.

MM-avaus "kotikentällä"

Huuhkajien MM-karsintataival alkaa maanantaina kotiottelulla Kosovoa vastaan. Maailman jalkapalloperheen uusi jäsen asettuu vastaan Hradeckýn lapsuuden kotikaupungissa Turussa.

- Viimeksi pelasin Kupittaalla 14- tai 15-vuotiaana jossain turnauksessa varmaan... Jännää, että on mennyt omalta osin vähän sektorin ohi aina kun ollaan maajoukkueella pelattu jotain harjoitusotteluita Turussa, enkä ole päässyt häkkiin, Hradecký muistelee.

Jos ja kun Hradecký tolppien väliin astelee, olisi yseessä ensimmäinen kerta Suomi-paidassa "kotiyleisön" edessä.

- Toivottavasti nyt sitten koittaa sen aika ja pääsen järjestelemään lippuja kymmenissä määrin niin, että kaverit ja perhe pääsevät tukemaan katsomoon. Siitä tulee hieno kokemus, Hradecký hykertelee.

- Ja toivottavasti myös 90 minuutin jälkeenkin on hymy huulilla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat