Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Kosovossa tulkitaan: Perparim Hetemaj valitsi Suomen

Kosovossa tulkitaan, että Perparim Hetemaj'n päätös olla pelaamatta MM-avauksessa tarkoittaa keskikenttämiehen kuuluvan jatkossakin Huuhkajiin.

urheilu
Perparim Hetemaj
Kosovon päävalmentajan mukaan Perparim Hetemaj sanoi Kosovolle ei.Tomi Hänninen

Kosovon jalkapalloliitto julkisti tiistaina maan ensimmäinen virallisen maajoukkueen, jonka on määrä kohdata MM-karsinta-avauksessaan 5. syyskuuta Suomi.

Nimekkäimmät kansalaisuudenvaihtajat jäivät listalta puuttumaan, eikä nimettyjen pelaajien joukossa ollut myöskään Suomen maajoukkuetta edustavaa kosovolaislähtöistä Perparim Hetemaj'ta. Huuhkajien vakionimi Hetemaj oli jo aiemmin ilmoittanut Suomen valmentajalle Hans Backelle, ettei halua pelata synnyinmaataan Kosovoa vastaan. Kosovon päävalmentaja Albert Bunjaku tulkitsi poisjäännin merkitsevän sitä, ettei Hetemaj aio myöskään vaihtaa Kosovon paitaan.

- Lupasimme Hetemaj'lle, että jos hän valitsee Kosovon, ei hänen tarvitsisi pelata Suomea vastaan. Mutta hän valitsi Suomen, ja meidän on vain hyväksyttävä se, Bunjaku sanoi kosovolaisen Lajmi.net-uutissivuston mukaan.

Bunjaku ei selittänyt, kuinka hän tulkitsi Hetemaj'n valinneen Huuhkajat. 29-vuotias keskikenttämies ei ole misään vaiheessa julkisesti ilmoittanut harkitsevansa Suomen maajoukkueen vaihtamista Kosovoon, joskin ottelusta poisjäännin voi tulkita "aikalisäksi". Hetemaj'n ja Backen on määrä keskustella pelaajan tulevaisuudesta Suomi-paidassa vasta Kosovo-ottelun jälkeen_._

Lajmi.netin artikkelin otsikossa kuitenkin painotetaan, että Bunjakun sanat ovat "virallinen" vahvistus sille, että Hetemaj on 100-prosenttisesti Huuhkaja. Myös Suomessa asiasta ensimmäisenä kirjoittanut Helsingin Sanomat julistaa asian olevan nyt "varma: Perparim Hetemaj jatkaa Suomen jalkapallomaajoukkueen edustamista".

Hetemaj itse ei halua kommentoida maajoukkuekuviota.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat