Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Backen Huuhkajien maaliero tyrmäävä 1-16 – Hämäläinen: "Olemme olleet altavastaajia"

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Kasper Hämäläisen mukaan Suomen maalintekovaikeuksia voi ymmärtää altavastaajan asemalla.

urheilu
Kasper Hämäläinen
Maciej Kulczynski / EPA

Suomen maajoukkueen hyökkääjä Kasper Hämäläisen mukaan keskiviikon ottelu Saksaa vastaan oli erittäin hankala. Saksa voitti kotikentällä lukemin 2–0.

– Me saimme juosta todella paljon. Se vei voimia tietysti. Teimme muutamia hyviä hyökkäyksiä ensimmäisellä puoliajalla. Teemulla (Pukki) oli hyvä paikka lopussa. Mutta oli kiva pelata tämä peli. Saksa oli vain niin hyvä, Hämäläinen sanoi ottelun jälkeen.

Puolustuspeli oli Hämäläisen mukaan hyvää, mutta hyökkäyksessä oli tekemistä.

– Kun saimme pallon, kesti viisi-kuusi-seitsemän sekuntia ja menetimme pallon, Hämäläinen harmitteli.

Huuhkajat on nyt pelannut uuden valmentajan Hans Backen alaisuudessa 7 maaottelua, joista on tuloksena 6 tappiota ja yksi tasapeli. Tasapeli tuli maailmanrankingin silloista kakkosta Belgiaa vastaan. Suomi on pelannut myös Saksan lisäksi kesällä Italiaa vastaan. Italia voitti Suomen Saksan tavoin 2–0. Kokonaisuudessaan Backen alaisuudessa Huuhkajien maaliero on 1–16.

– Olemme pelanneet erittäin kovia otteluita kovia maita vastaan. Olemme joutuneet puolustuksellisesti työskentelemään todella paljon ainakin. Sen pitäisi olla ainakin kunnossa.

Hämäläinen kuitenkin ymmärtää, että yhdellä maalilla ei pitkälle päästä maanantaina alkavissa vuoden 2018 MM-kisojen karsinnoissa.

– Se on selvää, että se on liian vähän. Mutta meillä on ollut kovia vastustajia. Olemme olleet lähes joka kerta altavastaajia. Sillä tavalla sitä voi vähän ymmärtää. Mutta se on selvää, että meidän pitää rakentaa oma pelimme aika hyväksi hyökkäyspäässä. Nyt meillä on muutama päivä aikaa harjoitella sitä, Hämäläinen sanoo.

Suomi kohtaa maaantaina ensimmäisessä MM-karsintaotttelussa Kosovon klo 21.45 Turussa. Yle näyttää ottelun.

– Luulen, että vaihdamme hieman pelisysteemiämme. Saatamme hieman enemmän prässätä. Se on kuitenkin kotikenttä, joten siitä tulee hieman erilaista. Meillä on ollut nyt ihan hyviä matseja ja joskus ihan ok tuloksiakin, Hämäläinen ennakoi karsinta-avausta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat