Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Kommentti: Kymmenenkään topparia ei auta henkilökohtaisiin virheisiin – Huuhkajien vire MM-karsintaan kysymysmerkki

Suomen jalkapallomaajoukkueen vire ennen MM-karsinnan avaavaa Kosovo-ottelua on pitkälti arvailujen varassa, kirjoittaa Yle Urheilun Arimo Laakkonen.

urheilu
Päävalmentaja Hans Backe ohjeisti Alexander Ringiä kesken Saksa-ottelun.
Päävalmentaja Hans Backe ohjeisti Alexander Ringiä kesken Saksa-ottelun.AOP

Suomen jalkapallomaajoukkue aloittaa maanantaina MM-karsinnat Kosovoa vastaan tilanteessa, jossa joukkueen iskukykyä on hankala arvioida. Edellisissä maaotteluissa Huuhkajat on kohdannut kivikovat Belgian, Italian ja Saksan, joten puolustamista on ainakin harjoiteltu.

Ruotsalaisvalmentaja Hans Backe näyttäisi luottavan vahvasti kolmen topparin systeemiin, jolla pyritään minimoimaan keskityspalloista ja erikoistilanteista syntyvät takaiskut.

Keskiviikon Saksa-pelissä puolustaminen näyttikin ajoittain positiiviselta, mutta ottelu paljasti tylysti myös tutun faktan: jos pelaajat sortuvat jatkuvasti henkilökohtaisiin virheisiin, on aivan sama, vaikka kentällä olisi kymmenen topparia.

Esimerkiksi Saksan ensimmäisessä maalissa Suomen alakerta oli todella sekaisin, ja useampi pelaaja oli tilanteesta myöhässä. Jos joukkue pelaa inhorealistisesti puolustuksen kautta, ei vastaaviin virheisiin yksinkertaisesti ole varaa.

Luokattomat yksittäiset suoritukset sotkevat pahasti myös Huuhkajien hyökkäyspeliä, jota oli jopa hieman näkyvissä Saksaa vastaan. Nopeat vastahyökkäykset eivät kuitenkaan tuota tarpeeksi maalipaikkoja, jos lähes joka toinen syöttö menee harakoille tai jopa suoraan sivurajasta yli.

Esimerkiksi keskikentän luottomiehiin kuuluva Alexander Ring pelasi ex-kotistadionillaan Mönchengladbachissa heikon ottelun, eikä tuntunut osuvan syötöissään millään.

Huuhkajien peli Kosovoa vastaan on jo maanantaina, ja kohtaaminen on kaiken kaikkiaan täysi arvoitus. Ennen kaikkea sitä on Kosovo, jonka lopullinen pelaajalista ei ole vieläkään tiedossa.

Arvailujen varassa on kuitenkin myös Huuhkajien vire: Backen aikakaudella Suomi ei ole vielä kertaakaan pelannut ottelua, jossa se olisi hallinnut peliä – kuten Kosovoa vastaan oletus on.

Mixu Paatelaisen aikana hidas ja helposti luettava hyökkäyspeli oli täysin jumissa, ja Backen ryhmällä onkin nyt näytön paikka. Kosovon on kaaduttava, tai Huuhkajien keräämä kritiikki saavuttaa taas uudet mittasuhteet.

MM-karsintaottelu Suomi - Kosovo maanantaina 5. syyskuuta kello 21.45. Suora lähetys TV2:lla, Yle Areenassa ja Yle Puheella.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat