Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheiluruutu

Raitala vakiinnuttanut paikkansa Norjassa ja Huuhkajissa – makaronilaatikko odotti Saksasta palannutta maajoukkuetta

Huuhkajien 27-vuotias laitapuolustaja Jukka Raitala on ehtinyt kiertää Eurooppaa jalkapallon perässä erittäin monipuolisesti.

urheilu
Suomen maajoukkueen Jukka Raitala liukuu pallon perään.
Ville Vuorinen

Kolmen HJK-kauden jälkeen tie on vienyt tällä vuosikymmenellä Saksan Hoffenheimiin, Espanjan Osasunaan, Hollannin Heerenveniin, Tanskan Vestsjällandiin sekä Aalborgiin ja täksi kaudeksi Norjan Sogndaliin.

Välillä vastuuta on tullut enemmän, välillä vähemmän – ja tällä kaudella nimenomaan enemmän.

- Ainakin toistaiseksi tämä ratkaisu on ollut tosi hyvä. Joukkue on ollut peliini tyytyväinen ja niin olen itsekin. Vastuuta on tullut, Raitala totesi Yle Urheilulle Huuhkajien tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Vasen laitapuolustaja on pelannut miltei kaikki ottelut Norjan liigassa alusta loppuun. Sogndal on 16 joukkueen sarjassa kymmenentenä, seitsemän pistettä karsintaviivan yläpuolella, kun kautta on jäljellä kahdeksan ottelua.

- Joukkueenakin on mennyt ihan hyvin. Sogndal on kuitenkin joukkue, joka taistelee aina loppukauteen asti säilymisestä, Raitala tietää.

Seurajoukkueessa on ollut myös suomalaista seuraa, kun kokenut Hannu Patronen on pelannut suurimmaksi osaksi Raitalan rinnalla topparina.

- Tietysti oli helpompi mennä uuteen maahan, kun on suomalainen pelaaja valmiiksi paikalla. Hannu on Sogndalille tärkeä pelaaja, yksi vanhimmista ja kokeneimmista, "Juki" kuvailee 32-vuotiasta Patrosta, joka on pelannut samassa seurassa vuodesta 2012.

Jonkin verran duo on päässyt kentällä hyödyntämään myös yhteistä salakieltään.

- Enimmäkseen kommunikoidaan kentällä englanniksi, kun en puhu norjaa vielä kovin hyvin. Mutta kyllä välillä sovitaan suomeksi sellaisia asioita, että mihin vaikka laitan kulman. On niistä yksi maali tullutkin, Raitala naurahtaa.

Kaikkiaan Raitala on pohjustanut tällä kaudella neljä maalia syötöillään. Sogndalille ja maajoukkueelle, jossa Raitala on vakiinnuttamassa paikkaansa Hans Backen ryhmityksessä, on yhteistä se, että laitapakilla on lupa ja oikeastaan vaatimuskin nousta tukemaan hyökkäyksiä.

- Niin paljon saa painaa ylös ja alas kuin keuhkot kestää. Tykkään siitä tosi paljon, ja tuntuu, että tämä toimii hyvin myös maajoukkueessa.

Huuhkajat saapui Saksa-vieraspelistä myöhään torstai-iltana ja majoittui tuttuun paikkaan Helsingin Kalastajatorpalle. Tarjolla oli pelaajien ruokamieltymysten mukaisesti makaronilaatikkoa ketsupilla.

- Olen Halstin Maken kämppis, ja todettiin molemmat, että tämä oli vähän kuin kotiin tulisi, Raitala hymyilee tutusta majapaikasta.

Lauantaina Huuhkajat matkaa moottoritietä länteen ja Turkuun, jossa Huuhkajat pelaa maanantai-iltana karsinta-avauksensa Kosovoa vastaan. Uefa on määritellyt alkamisajaksi 21.45.

Norjassakin bussinpenkki tulee pelaajille tutuksi, kun joukkueita riittää pitkin pitkää maata.

- Välimatkat tosiaan ovat pitkiä, ja joihinkin peleihin kauden aikana lennetään. Menemme pelipaikkakunnalle aina päivää ennen, jotta ollaan hyvin valmiina.

- Ja valmiina ja pirteinä ollaan myös Kosovoa vastaan. Nythän ne tosipelit alkavat, kun pelataan pisteistä!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat