1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Salibandyliigassa jysähti – nousijajoukkue kiinnitti yhden kaikkien aikojen suomalaispelaajista

Miesten Salibandyliigaan alkavalle kaudelle noussut LASB järisytti kovalla siirtouutisella, kun se kertoi tehneensä sopimuksen Mikael Järven kanssa.

Kuva: Tomi Hänninen

Miesten Salibandyliigaan viime keväänä noussut LASB on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen viime kaudella Viikingeissä pelanneen Mikael Järven kanssa. 38-vuotias Järvi liittyy joukkueen mukaan maanantaina, seura tiedottaa.

– Oli iso päätös lähteä tutuista kuvioista, mutta lopulta sitten kuitenkin aika helppo. Odotan innolla uutta joukkuetta, uutta kautta ja sitä, että pääsen tekemään jätkien kanssa duunia, Järvi kertoo seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Järvi on yksi kaikkien aikojen suomalaisista salibandypelaajista. Hän on pelannut salibandyliigassa vuodesta 1996 lähtien ja saavuttanut kymmenen SM-kultaa.

– Tämä siirto on todellakin huippu juttu! Järvi on juuri sitä mitä meiltä puuttuu, eli mies, joka tietää miten matseja tällä tasolla voitetaan ja mitä sen voittamisen eteen pitää tehdä. Mieletön esimerkki nuorille pelaajille ja iso juttu alueen säbäbuumille, LASB:n valmentaja Kalle Tyrkäs hehkuttaa.

Salibandyliigassa pelaamassaan 498:ssa runkosarjaottelussa hän on iskenyt yhteensä 721 tehopistettä (352+369). Kun mukaan laskee 189 pudotuspeliottelussa syntyneet tehot 146+122, Järvi hätyyttelee jo 1000 pisteen rajapyykkiä.

Hän on myös kaksinkertainen maailmanmestari vuosilta 2008 ja 2010. Hän ylitti helmikuussa 2015 ensimmäisenä pelaajana 700 tehopisteen rajan Salibandyliigassa.