Hyppää sisältöön

Huuhkaja-puolustaja nauttii Belgiassa – "Ruotsissa olin jo liikaa mukavuusalueella"

Belgialaisen Genkin pari edellistä sarjakautta eivät sujuneet erityisen hyvin. Pelillinen menestys kääntyi kuitenkin viime tammikuussa.

Jere Uronen (arkistokuva) Kuva: AOP

Sattumaa tai ei, samoihin aikoihin kurssin kääntymisen kanssa joukkueen riveihin liittyi Huuhkajien laitapakki Jere Uronen. Alun perin siirron Ruotsista piti tapahtua vasta kesällä, mutta Uronen toivoi pääsevänsä rinkiin jo tammikuussa.

- Silloin seura sanoi, ettei pysty lupaamaan peliaikaa ennen kesää, koska joukkueessa oli kaksi muutakin vasenta laitapakkia. Vastasin, että ei peliaikaa koskaan pysty lupaamaan, vaan se pitää ansaita. Halusin kuitenkin päästä heti uuteen ympäristöön, Uronen kertasi Yle Urheilulle Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Vasta 22-vuotias Uronen ehti pelata Allsvenskania Helsingborgissa neljän kauden ajan. Hän olisi halunnut siirtyä muualle jo aiemmin, mutta käytännössä seura ei halunnut päästää pellavapäätään pois. 

Nyt turkulainen asettelee sanansa tarkkaan.

- Sanotaanko näin, että lopulta saatiin kaikki osapuolet vihdoin tyytyväisiksi. Eivät hekään Ruotsissa halunneet olla kehitykseni tiellä, ja ymmärrän hyvin, että jokainen kruunu ja euro on tänä päivänä tärkeä.

- Mutta ei missään nimessä ole mitään "hard feelingsejä" Helsingborgia kohtaan. Seuraan edelleen heidän pelejään mahdollisimman paljon, samoin kuin Tepsinkin pelejä, Uronen kertoo.

Ruotsin sarjatauon jäljiltä Uronen keskittyi ensin laittamaan Belgiassa fysiikkansa kuntoon.

- Genkin treeneissä tiesin ensimmäisestä päivästä asti, että tulen pärjäämään.

- Helsingborgissa taas olin ollut niin kauan, että olin jo mukavuusalueella. En saanut treeneissä itsestäni kaikkea irti, kun käytännössä pystyin olemaan varma avauskokoonpanopaikasta. Nautin elämästä Ruotsissa, mutta liiallinen mukavuus alkoi ahdistaa.

Maaliskuussa Uronen pääsi debytoimaan Belgian runkosarjan viimeisellä kierroksella maaliskuussa, eikä pudotuspeleissä sen jälkeen enää luopunut paikastaan.

- On todella hyvä fiilis, kun tietää ansainneensa pelipaikan omalla työllään. Belgiassa rosterit ovat isompia, joten tason myös pitää pysyä korkealla päivästä toiseen. Juuri se kehittää, ja juuri se on sitä mitä tarvitsen.

Uusi kausikin on alkanut mainiosti. Genkillä on viidestä pelistä 10 pistettä ja sarjan kolmossija. Eurooppa-liigan karsinnoista aukesi paikka lohkovaiheeseen, ja Uronen on pelannut jokaisen ottelun alusta loppuun.

Turkulaisen rooli seurassa ja maajoukkueessa on varsin samanlainen, vaikka peliryhmitykset ovat erilaiset.

- Kulmalipulta kulmalipulle saa painaa menemään, Uronen naurahtaa modernille laitapuolustajalle asetettavista vaatimuksista myös hyökkäyssuuntaan.

Genk pelaa erittäin hyökkäysvoittoista, Urosen sanoin "katsojaystävällistä" peliä, kovalla itseluottamuksella.

- Jos katsoo meidän peliä, saa varautua siihen, että tunnin pelin jälkeen aletaan painaa täysillä päästä päähän. Pelaajien välit venyvät, ja meillä on yleensä vain yksi puolustava keskikenttäpelaaja. Tyyli on tuonut itselle lisää juoksuvoimaa, ja pelitapa on itselle kaikin puolin mukava.

Vielä parin päivän ajan Jere Urosen ajatukset ovat kuitenkin tiukasti Huuhkajissa. Maanantaina klo 21.45 pelataan tärkeistä MM-karsintapisteistä Kosovoa vastaan Uroselle TPS-vuosista hyvin tutulla Veritas-stadionilla.

.
.