World Cup -leiri tärähti käyntiin – tässä ovat Leijonien ketjut!

Patrik Laine, Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen muodostavat jälleen Suomen ykkösketjun. Sebastian Aho aloittanee World Cupin 13. hyökkääjänä.

Mikko Koivu on Leijonien World Cup -joukkueen kapteeni Kuva: AOP

Jääkiekon World Cupiin valmistautuva Suomen jääkiekkomaajoukkue harjoitteli maanantaina ensimmäistä kertaa yhdessä. Suomen kokoonpanosta on käyty kovaa spekulaatiota ja esimakua kentällisistä saatiin Helsingin areenan jäällä.

Suomen hyökkäyksen ykkösnyrkki Patrik Laine - Aleksander Barkov - Jussi Jokinen on tuttu viime kevään MM-kisoista Venäjältä. Myös Minnesota Wildin kaksikko Mikko Koivu - Mikael Granlund pelasivat keväällä yhdessä.

Leijonien päävalmentajalle Lauri Marjamäelle "positiivinen ongelma" ovat olleet keskushyökkääjät. Tutummalta sentterin paikalta laitaan on siirretty Granlundin lisäksi Jori Lehterä ja Teuvo Teräväinen.

Suomen nelosvitjasta ei työmoraalia tai vauhtia puutu. Leo Komarov, Erik Haula ja Lauri Korpikoski pelaavat suoraviivaista kiekkoa ja taitavat tarvittaessa myös pisteidenteon. Leijonien 13:s hyökkääjä on toistaiseksi Sebastian Aho ja seitsemäs puolustaja Sami Lepistö.

Suomen kokoonpano maanantain harjoituksissa

Hyökkäysketjut

Patrik Laine - Aleksander Barkov - Jussi Jokinen
Mikael Granlund - Mikko Koivu - Joonas Donskoi
Jori Lehterä - Valtteri Filppula - Teuvo Teräväinen
Leo Komarov - Erik Haula - Lauri Korpikoski
Sebastian Aho

Pakkiparit

Olli Määttä -  Rasmus Ristolainen
Jyrki Jokipakka - Sami Vatanen
Esa Lindell  -  Ville Pokka
Sami Lepistö

**Maalivahdit: **Pekka Rinne, Tuukka Rask, Mikko Koskinen

Ylivoimaviisikot

Komarov - Barkov - Jokinen
Laine - Vatanen

Granlund - Koivu - Filppula
Ristolainen - Donskoi

Jääkiekon World Cup alkaa Torontossa 17. syyskuuta. Suomi pelaa avausottelunsa Pohjois-Amerikan U23-joukkuetta vastaan sunnuntaina 18. syyskuuta.