Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

IS: Urheiluministeri Grahn-Laasonen boikotoi Leijonien peliä - syynä testausepäselvyydet

Suomi valmistautuu World Cup -turnaukseen Ruotsia vastaan pelattavassa harjoitusottelussa. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jättää tilaisuuden väliin.

urheilu
Sanni Grahn-Laasonen
Kuvassa Sanni Grahn-Laasonen Yle

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jättää väliin jääkiekkomaajoukkueen harjoitusottelun Ruotsia vastaan. Grahn-Laasonen ottaa poisjäännillä kantaa siihen, että Suomen antidopingtoimisto ei voi testata Kanadan World Cup -turnaukseen osallistuvia urheilijoita.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

NHL ja NHL:n pelaajayhdistys ovat kieltäneet kansallisia antidopingviranomaisia testaamasta pelaajia. Tämä on Grahn-Laasosen mielestä huono käytäntö.

– Pidän ongelmallisena sitä, että Suomessa järjestetään ottelu, joka ei ole Maailman antidopingtoimiston Wadan testauksen piirissä. Urheilun läpinäkyvyyden kannalta olisi tärkeää, että pelaajat voitaisiin testata kaikissa turnauksissa, Grahn-Laasonen sanoo lehden haastatelussa.

– En aio osallistua tähän otteluun. Se on oma kannanottoni tähän asiaan. Toivon silti Leijonille menestystä turnauksessa.

Ministerin mukaan Suomen jääkiekkoliiton toiminnassa ei ole moitittavaa.

– Suomen jääkiekkoliitto noudattaa Suomen antidopingsäännöstöä ja tekee hyvää yhteistyötä asiassa. Tilanne on ongelmallinen nimenomaan siksi, että turnauksen järjestäjät eivät salli Wadan testitoimintaa, Grahn-Laasonen korostaa.

– On hyvä, että tämä asia on noussut julkisuuteen. Toivottavasti se lisää painetta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat