Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Grahn-Laasonen Facebookissa: Kannustan ja tuen täysillä Suomen joukkuetta

Ministeri ilmoitti tiistaina, että jättää väliin Suomen ja Ruotsin välisen harjoitusottelun World Cupin alla. Nyt hän tarkentaa, että boikotti ei kohdistu Leijoniin.

urheilu
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).Petteri Paalasmaa / AOP

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on tarkentanut Facebookissa lausuntojaan (siirryt toiseen palveluun) Suomen World Cup -joukkueen testaamisesta. Grahn-Laasonen ilmoitti tiistaina, että ei osallistu Suomen ja Ruotsin väliseen harjoitusotteluun tukeakseen Maailman antidopingtoimiston ja Suomen ADT:n työtä.

World Cup -turnauksen järjestävät NHL ja sen pelaajayhdistys ovat kieltäneet kansallisia antidopingviranomaisia testaamasta pelaajia.

Grahn-Laasonen tarkentaa, että hänen boikottinsa ei kohdistu pelaajiin.

- World Cupin kaikki oikeudet ovat NHL:llä ja sen pelaajayhdistyksellä. Pidän urheilun läpinäkyvyyden kannalta moraalisesti ongelmallisena, että Suomessa järjestetään ottelu, joka ei ole maailman antidopingtoimisto Wadan testauksen piirissä, Grahn-Laasonen kirjoittaa.

- Puhtaan urheilun ja urheilun eettisyyden vaaliminen on yksi urheiluministerin tärkeimpiä tehtäviä. Tästä syystä tein omalla kohdallani ratkaisun, että en voi osallistua torstain otteluun.

- Tästä huolimatta kannustan ja tuen täysillä Suomen joukkuetta. He eivät ole osapuolia eikä eleeni kohdistu heihin. Pelaajat eivät voi vaikuttaa järjestäjien ratkaisuihin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat