EM-finalistit vaikeuksissa: Portugali aloitti MM-karsinnat tappiolla

Euroopan mestari Portugali aloitti jalkapallon MM-karsintaurakkansa tappiolla Sveitsille. Kesällä hopealle yltänyt Ranska nyhjäsi puolestaan Valko-Venäjällä maalittoman tasapelin.

urheilu
Breel Embolo vie Sveitsin johtoon Portugalia vastaan MM-karsinnoissa 6.9.2016.
Breel Embolo vei Sveitsin johtoon Portugalia vastaan MM-karsinnoissa 6.9.2016.AOP

Jalkapallon vuoden 2018 MM-karsintansa avasi tiistaina moni kovan tason eurooppalaismaa, mutta yllätystuloksilta ei silti vältytty. Esimerkiksi kesän EM-finaalissa kohdanneet Portugali ja Ranska epäonnistuivat heti avausotteluissaan. Lisäksi myös maanantain sadepeli Albanian ja Makedonian välillä saatiin pelattua loppuun.

A-lohkossa tahmeaa

Valko-Venäjällä MM-urakkansa aloittanut EM-hopeamitalisti Ranska ei saanut maaliakaan vastustajan verkkoon. Sama toistui myös toiseen päähän, joten Barysaun Borisov Arenalla pisteet jaettiin 0-0-tuloksella.

A-lohkon toinen tasapeli nähtiin Tukholman Solnassa, kun ilman sinikeltapaidan jättänyttä Zlatan Ibrahimovicia pelaamaan opetteleva Ruotsi tahkosi 1-1-tasapelin Hollantia vastaan. Maalinteon aloitti avausjakson lopulla Ruotsi: Marcus Berg riisti Hollannin linjan alimpana suhmuroineelta Kevin Strootmanilta pallon ja lähetti sen leijana yli voimattoman hollantilaisvahdin Jeroen Zoetin.

Hollannille helpotuksen toi Wesley Sneijder, joka tasoitti 67 minuutin kohdalla.

Bulgaria oli ongelmissa kotonaan piskuista Luxemburgia vastaan, ja maali-ilotteluksi muuttuneessa ottelussa nähtiin kaksi rysää vielä tuomarin antamalla lisäajalla. Ensin Luxemburgin Florian Bohnert tasoitti tilanteeksi 3-3, kun pelikello näytti aikaa 90+1. Pikkumaan juhlat loppuivat kuitenkin lyhyeen, kun Bulgaria rakenteli voittomaalin lähes suoraan aloituksesta – maalintekijänä Aleksandar Tonev.

Euroopan mestari avasi tappiolla

Kesällä Euroopan mestaruutta juhlinut Portugali sai MM-karsinnoilleen huonon alun, kun Sveitsi otti B-lohkossa vierailijoilta luulot pois 2-0-voitolla. Ilman kirkkainta tähteään Cristiano Ronaldoa pelannut Portugali luhistui ensimmäisen puolituntisen aikana: Breel Embolo osui 24 minuutin kohdalla ja Admir Mehmedi vain kuusi minuuttia myöhemmin.

Lohkon muissa kamppailuissa Färsaaret venyi kotonaan 0-0-tasapeliin Unkaria vastaan ja Latvia onnistui Andorrassa ottamaan nihkeän 1-0-vierasvoiton.

H-lohkossa yllätystuloksia ei nähty. Bosnia-Hertsegovina löylytti Zenicassa Viroa maalein 5-0, ja Kyprokselle matkustanut Belgia otti luulot pois 3-0-voitolla. Gibraltarilla kaikki ottelun viisi maalia nähtiin jo avausjaksolla, kun kotijoukkue jäi Kreikan jalkoihin tuloksella 1-4.

Myös maanantaina sateen takia keskeytetty G-lohkon ottelu Albanian ja Makedonian välillä pelattiin loppuun asti. 2-1-voittomaalin kotijoukkueelle tälläsi minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Bekim Balaj.

MM-karsintatulokset 6.9.

Lohko A

Valko-Venäjä - Ranska 0-0
Bulgaria - Luxemburg 4-3 (1-0)
Ruotsi - Hollanti 1-1 (1-0)

Lohko B

Andorra - Latvia 0-1 (0-0)
Färsaaret - Unkari 0-0
Sveitsi - Portugali 2-0 (2-0)

Lohko G

Albania - Makedonia 2-1 (1-0)
siirretty maanantailta

Lohko H

Bosnia-Hertsegovina - Viro 5-0 (2-0)
Kypros - Belgia 0-3 (0-1)
Gibraltar - Kreikka 1-4 (1-4)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat