Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema

Urheiluministeri Leijona-pelin boikotista: Toivoisin, että signaali kantautuu World Cupin järjestäjille

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen osoittaa Suomen pelin sivuuttamisella tukensa ADT:lle.

urheilu
Sanni Grahn-Laasonen.
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.Yle

Urheiluasioista vastaava opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ilmoitti tiistaina, että jättää väliin Suomen jääkiekkomaajoukkueen ottelun Ruotsia vastaan. Koska Leijonat pelaa World Cup -joukkueellaan, Maailman antidopingtoimisto WADA ja sen alainen Suomen antidopingtoimikunta eivät voi testata Suomen urheilijoita.

Grahn-Laasosen mukaan kannanoton tarkoitus on lähettää viesti aina NHL:ään ja sen pelaajayhdistykselle saakka. Liiga ei ole tehnyt yhteistyösopimusta WADAn kanssa.

- Toivoisin, että tämä signaali kantautuisi eteenpäin World Cupin järjestäjätahoille eleenä siitä, että heidän pitäisi sitoutua kansainvälisen urheiluyhteisön ja hallitusten välillä yhdessä laadittuihin sääntöihin.

Ministerin mukaan olisi ristiriitaista, että hän ottaisi osaa ottelutapahtumaan, jossa ADT:llä ei ole toimivaltaa.

- Urheiluasioista vastaavana ministerinä keskeinen tehtäväni on edistää urheilun eettisiä kysymyksiä ja antidopingtyötä, joten koen ongelmalliseksi, että osallistuisin itse otteluun, joka ei ole WADAn testauksen piirissä, niin kuin sen pitäisi olla, ministeri sanoo Yle Urheilulle.

Grahn-Laasonen sai yllättävää kritiikkiä tunnetulta kokoomusvaikuttajalta, Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajalta Kalervo Kummolalta, joka piti boikottia "ylireagointina". Ministerin vastaus Kummolan reaktion aiheuttamiin tunteisiin on kuitenkin käytännössä täysin sama kuin yllä.

Grahn-Laasonen painottaa, että kannustaa Leijona-joukkuetta Kanadassa pelattavassa turnauksessa varauksetta.

- Tämä ele ei ole suunnattu suinkaan meidän erinomaista Leijona-joukkuetta kohtaan. Toivon heille parasta menestystä ja kannustan heitä täysillä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat