Suora

  • Urheiluruutu

Saako Venäjä järjestää ampumahiihdon MM-kisat? – Siirtäminen "ei ole mikään ongelma"

Venäjä on vaarassa menettää vuoden 2021 ampumahiihdon MM-kisaisännyyden.

ampumahiihto
Ampumahiihtäjät penkalla.
EPA

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Anders Besseberg kertoi keskiviikkona, että vuoden 2021 MM-kilpailut voidaan siirtää pois Venäjän Tyumenista, jos venäläisiä ampumahiihtäjiä jää kiinni Sotshin olympialaisten uusintatesteissä.

Bessebergin mukaan kisojen uudelleensijoittaminen "ei ole mikään ongelma".

- Wada (Kansainvälinen antidopingtoimisto) ja KOK (Kansainvälinen olympiakomitea) tutkivat asiaa. Jos he tulevat siihen tulokseen, että Venäjällä ei järjestetä suuria tapahtumia, silloin siinä ei ole meidän osaltamme minkäänlaista ongelmaa. Meillä on uusi kokous asiasta vuonna 2018, Besseberg sanoi.

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton kongressi valitsi Tyumenin kisaisännäksi viime viikonloppuna. Päätös tehtiin siitä huolimatta, että KOK suosittelee kaikkia talvilajien lajiliittoja jäädyttämään Venäjälle suunniteltujen suurkilpailujen järjestelyt ja etsimään kisoille uudet isännät.

Bessebergin mukaan lajiliitot saivat kuitenkin Rion olympialaisissa järjestetyssä tapaamisessa selvät ohjeet, joiden mukaan kaikki Venäjälle jo myönnetyt kilpailut käydään normaalisti. Myös jo jätetyt hakemukset kisaisännyyksistä käsitellään normaaliin tapaan.

Ohjeistuksen myötä Venäjällä käydään kaudella 2016-17 ampumahiihdon nuorten MM-kisat ja Tyumenin maailmancupin osakilpailu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat