Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Sotkamo linjaa: Vimpelin munat yhdessä korissa

Sotkamo ja Vimpeli lähtevät miesten Superpesiksen finaalisarjaan varsin erilaisilla pelitaktiikoilla.

urheilu
Jani Komulainen Sotkamon Jymy 1
Tomi Hänninen

Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto kohtaavat miesten Superpesiksen loppuotteluissa jo kuudetta kertaa peräkkäin. Sotkamo tunnetaan laajasti lyöntijärjestystään hyödyntävänä joukkueena, joka antaa vastuuta myös joukkueensa junioriosastolle. Vimpeli luottaa ykköskärkeensä, johon on lyöty suurimmat paukut ja parhaimmat pelaajat. Sotkamon mukaan yksi kärki on helppo tylsyttää.

- Tänä vuonna on vastassa on kovempi Vimpeli. Siellä on terävöitetty roolitusta. Me kuitenkin ajatellaan, että siellä on vain yksi terä. Jos pääsemme iskemään kiilaa siihen, ei muualta apuja tule, Jymyn Jani Komulainen linjaa.

- Eiväthän he pelaa ollenkaan sisäpeliä kahdella kärjellä ja se on oikea valinta. Siellä on niin kova ykkösnippu. Siihen lyödään kaikki munat samaan koriin ja toistomäärä isoksi. He kantavat vastuun, pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertaa vastustajan pelitapaa.

- Me emme ole ihan niin kovaan prosenttipeliin keulassa päässeet ja pelaamme takapaloja vältellen. Näin voimme ottaa kakkoskärjen mukaan ja ykköskärjen pelaaminen katsotaan myös sen mukaan, Kuosmanen selvittää Jymyn sisäpelikuvioita.

Vimpelin leirissä asiasta ei olla täysin samaa mieltä.

- En nyt tiedä onko se niin selkeää. Aiemmissa peleissä pelin kulku aiheutti sen, että pelasimme vain ykköskärjellä. Toki ykköskärki kantaa meillä päävastuun, mutta kyllä loistaviin suorituksiin pystyvät muutkin. Laatua löytyy takaakin, puolustautuu Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Sotkamon Jymy ei ole jäänyt ilman mitalia kertaakaan 2000-luvulla. Mestaruuksia on kertynyt 11. Vimpelin ainoa mestaruus on vuodelta 2010. Joukkueiden keskinäisissä loppuottelukohtaamisissa Vimpeli oli lähimpänä voittoa viime vuonna. Sotkamokammon olemassaolon joukkue kieltää täysin.

- Ei missään nimessä. Aiempina vuosina lehdistö on tehnyt meille kammon. Viime vuonna uudistimme pelisysteemiä ja haastoimme Sotkamon aidosti, Vedon Henri Puputti tyrmää.

- Vaikka olemme hävinneet tämän vuoden pelit, ne ovat olleet pienestä kiinni. Ottelut ovat ratkenneet siihen, että kaveri on ollut parempi. Emme ole hävinneet omien virheiden takia. Lisäksi olemme tehneet oikeita asioita. Nyt meillä on selkeästi paremmat mahdollisuudet voittaa, Puputti painottaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat